Kaip rašo „The Times“, Rusijos pajėgos užtikrintai stumiasi į priekį Donecko sritimi, nors jų progresas dabar matuojamas tik metrais, o ne kilometrais. Vis dėlto Kurachovės ir Pokrovsko gyventojai būgštauja, kad labai greitai jų miestus ištiks tas pats, kas buvo padaryta su netoliese esančiais Časiv Jaru, Avdijivka ir Bachmutu. Dabar šių miestų vietoje – griuvėsiai, apdegę iki pamatų. Ir Kurachovė, ir Pokrovskas yra svarbūs transporto ir logistiniai taškai. Jų užėmimas priartintų Rusiją prie tikslo – visos Donecko srities okupacijos.

Ukrainos pajėgoms kol kas pavyksta apsaugoti regioną nuo drastiško rusų karių proveržio. Deja, vakarietiški ginklai visų problemų mūšio lauke neišsprendžia: kariuomenė patiria personalo deficitą, o frontą laikantys kariai – visai išsekę.

„The Times“ cituoja Ukrainos pajėgų majoro Ivano Skuratovskio žodžius. Jis mano, kad Vakarams nesuskubus aktyviau įsitraukti į karą, Ukrainos laukia liūdnos perspektyvos.

„Dabar gausi pagalba ypač reikalinga. Nesuprantu, ko laukia Jungtinių Tautų Organizacija. Kodėl neįvedami taikdariai? Jeigu juos atakuotų rusų pajėgos, reikėtų dislokuoti NATO karius. Prancūzų, vokiečių – nesvarbu. Suprantu, kad niekam nesinori kariauti dėl svetimos žemės, tačiau dabar pasaulis turi būti įžvalgesnis. Rusija nesustos, jei nieks jos neprivers sustoti“, – kalbėjo kariškis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją