Apklausa, kurią „Newsweek“ užsakymu atliko viešosios nuomonės tyrimų bendrovė „Redfield & Wilton Strategies“, parodė, kad 47 proc. apklaustųjų D. Trumpo rėmėjų mano, kad sąmoksle nužudyti D. Trumpą dalyvavo ne vienas, o daugiau asmenų.

36 proc. respondentų įsitikinę, kad pasikėsinime dalyvavo vienas žmogus, o likę 17 proc. prisipažino apie tai nieko nežinantys.

Anot „Newsweek“, Demokratų stovykloje situacija kitokia: 22 proc. apklausos dalyvių sako, kad pasikėsinimą planavo daugiau žmonių. 58 proc. teigia, kad už bandymą nužudyti D. Trumpą atsakingas vienintelis Th. Crooksas. 21 proc. apklausos dalyvių atsakė, kad „nežino“.

Remiantis žurnalistų turima informacija, po pasikėsinimo į D. Trumpą Pensilvanijos valstijos Batlerio mieste internete imta aktyviai skleisti įvairias sąmokslo teorijas. Viena iš jų teigia, kad Th. Crooksas buvo ne vienintelis pasikėsimo vykdytojas, esą, mitinge buvo ir dar vienas šaudyti pasirengęs asmuo. Yra tikinčių, jog iš viso D. Trumpo tykojo trys žudikai.

Į D. Trumpą buvo pasikėsinta liepos 13 dieną. Į Respublikonų partijos kandidatą prezidento rinkimuose Batlerio mieste vykusiame rinkiminiame mitinge šovė dvidešimtmetis Th. Crooksas. Buvusiam prezidentui peršauta ausis. Šaudęs asmuo buvo likviduotas, žuvo ir dar vienas mitingo dalyvavo, du žmonės buvo sužeisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją