Tuo metu Irako autonominio kurdų regiono pareigūnai pranešė apie „aukas“.

„Turkijos karo lėktuvai antradienį taikėsi į kelerias Kurdistano darbininkų partijos (PKK) kovotojų pozicijas“, įskaitant pozicijas Machmūro ir Sindžaro regionuose, pranešė kurdų kovos su terorizmu tarnybos, nenurodydamos, kiek žmonių žuvo ar buvo sužeista.

Turkijos Gynybos ministerija nurodė sudavusi aviacijos smūgių Šiaurės Irake ir Sirijoje, taikydamasi į numanomas PKK ir Liaudies apsaugos dalinių (YPG) bazes. YPG yra JAV remiama Sirijos kurdų grupuotė, bet Ankara ją laiko „teroristine“ PKK atšaka.

Taikytasi į „priedangas, bunkerius, olas, tunelius, amunicijos sandėlius, numanomus štabus ir parengimo stovyklas“, nurodė ministerija.

PKK, kurią po dešimtmečius trunkančio sukilimo prieš Turkijos valstybę Ankara ir jos sąjungininkės Vakaruose laiko teroristine organizacija, Sindžaro regione Irako šiaurėje ir kalnuose prie sienos su Turkija turi bazių ir parengimo stovyklų.

Turkų kariuomenės lėktuvai bombardavo aštuonerias PKK pozicijas, daugiausia Irake, sakoma kurdų kovos su terorizmu tarnybų pareiškime.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), turinti šaltinių tinklą Sirijoje, pranešė apie „turkų drono smūgį“ kurdų pozicijoms netoli Rmelano naftos telkinio kurdų kontroliuojamuose Sirijos šiaurės rytuose.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas, kuris yra pagrasinęs „išvalyti“ tam tikras Šiaurės Irako dalis, kaltina PKK naudojantis kalnuotu pasienio rajonu kaip tramplinu savo sukilimui, nuo 1984 metų nusinešusiam dešimtis tūkstančių gyvybių.

Turkijos pajėgos nuolat suduoda karinių smūgių įtariamoms PKK slėptuvėms šiame rajone. Dėl to tarp Ankaros ir Bagdado tvyro įtampa.

Gruodžio mėnesį, po trijų turkų karių gyvybių pareikalavusios PKK atakos, Turkija sudavė atsakomųjų aviacijos smūgių Šiaurės Irake.

Ankara surengė ne vieną oro ir sausumos puolimą prieš PKK sukilėlių užnugario bazes. Turkija taip pat turi savo pajėgų kaimyninėje Sirijoje, kur jos nuo 2016 metų per karines operacijas užėmė kažkiek teritorijų.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją