Kaip teigia ministerijos atstovai, Ukrainos ambasada Italijoje laiške bienalės prezidentui akcentavo, jog neleistina festivalyje rodyti Rusijos propagandinį filmą, kai tuo pat metu Maskva be atvangos atakuoja Ukrainą.

Ukrainos generalinis konsulatas Toronte taip pat kreipėsi su reikalavimu festivalio organizatoriams atšaukti planuojamą rusų filmo rodymą: „Šios juostos rodymas Venecijoje ir planuojama premjera Toronte – įžeidimas visoms Rusijoje Ukrainos pradėto karo aukoms. Jis iškreipia Rusijos agresijos tikrovę ir tarnauja kaip Kremliaus propagandos instrumentas“.

Ministerija ragina nutraukti bet kokį bendradarbiavimą su valstybe-teroriste ir neįsileisti rusų į tarptautinius renginius, kuriuose jie bando „nuplauti savo kruvinus nusikaltimus“: „Rusijos kariai, Ukrainoje užsiimantys sveiku protu nesuvokiamais žiaurumais, turi gauti žodį ne prestižiniuose kino festivaliuose, o teisiamųjų suole“.

„Rusai kare“ – tik „paprasti žmonės“

Kino kūrėja beveik metus praleido viename iš Rusijos batalionų okupuotose Ukrainos teritorijose. Juostos pristatyme pažymima, kad tai pasakojimas apie karius, kurie, esą, nepagrįstai laikomi nusikaltėliais, ir viliamasi, kad dokumentinis filmas „padės geriau suprasti karą“.

Filmo „Rusai kare“ premjera Venecijoje įvyko rugsėjo 5-ąją, juosta parodyta festivalio nekonkursinėje programoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)