Birželio mėnesį Ukraina pradėjo kontrpuolimą prieš įsitvirtinusių Rusijos pajėgų pozicijas, tačiau pažanga buvo nedidelė, o tai paskatino politinius debatus Vakaruose dėl paramos Kyjivui.

Gynybos ministro pavaduotoja Hanna Maliar sakė, kad Ukrainos pajėgos atstūmė priešą aplink karo nuniokotą rytinį Bachmuto miestą, kurį Rusija buvo užėmusi gegužės mėnesį.

„Per savaitę šiame sektoriuje buvo išlaisvinta apie du kvadratinius kilometrus. Iš viso nuo kontrpuolimo pradžios prie Bachmuto jau atsiimta 49 kv. kilometrai“, – sakė ji.

Toliau į pietus Ukrainos pajėgos kovėsi Opytnės kaimo dalyje netoli didesnio Avdijivkos miesto, valstybinei žiniasklaidai sakė H. Maliar.

Ukraina didžiąją dalį savo išteklių skiria kovoms pietiniame fronte, kur kariuomenė pralaužė pirmąją Rusijos gynybos liniją ir užėmė kelis kaimus.

„Per pastarąją savaitę išlaisvinta 1,5 kv. kilometro mūsų žemės. Per puolimą pasiekėme laimėjimų į pietus nuo Robotynės ir į vakarus nuo Verbovės“, – sakė H. Maliar, turėdama omenyje du kaimus Zaporižios regione.

Kremlius pernai teigė aneksavęs Zaporižią, Donecką ir dar du Ukrainos regionus, nors ir neturėjo visiškos karinės jų kontrolės.

Rusijos centrinė rinkimų komisija pranešė, kad savaitgalį šiose aneksuotose teritorijose vykusiuose vietos rinkimuose lengvai laimėjo prokremliška partija „Vieningoji Rusija“, tačiau Kyjivas šių rinkimų nepripažįsta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)