„Reidus vykdančios grupės sugaudė šiuos „kadyrovcus“ toli nuo sienos. Jie bandė bėgti, kad nepatektų į nelaisvę, kadangi Ramzanas Kadyrovas yra pasakęs, kad „Achmat“ kovotojai nepasiduoda į nelaisvę“, rašoma vaizdo įrašą papildančiame pranešime.

Paviešintuose kadruose pavyko suskaičiuoti daugiau nei dvidešimt belaisvių.

Žinutė apie nelaisvėje atsidūrusius „Achmat“ grupuotės narius pasirodė praėjus pusvalandžiui po R. Kadyrovo pranešimo, esą „Achmat“ pulko kovotojai drauge su 810-ąja atskirąja gvardijos jūrų pėstininkų brigada „sunaikino „ukro-NATO“ technikos koloną ir visą personalą“.

„Likusieji buvo užblokuoti netoli kovinio kontakto vietos. Manau, kad visi supranta, kas jų laukia“, – parašė R. Kadyrovas.

Vėliau pasirodžiusio vaizdo įrašo, liudijančio apie „Achmat“ narių patekimą į nelaisvę, R. Kadyrovas nepakomentavo.

Šiek tiek anksčiau „Achmat“ vadas Apti Alaudinovas pareiškė, kad dėl Ukrainos pajėgų sėkmės vykdant operaciją Kursko srityje kalti „kai kurie aukštus postus Gynybos ministerijoje užimantys žmonės“.

Pirmadienį Rusijos Belgorodo srityje buvo duoti nauji nurodymai evakuotis, pareiškė šio regiono gubernatorius Viačeslavas Gladkovas. Apie tai pranešta tuo metu, kai kaimyninėje Kursko srityje stengiamasi pažaboti Ukrainos puolimą.

Kaip rašė UNIAN, rugpjūčio 6 d. buvo pranešta apie įsiveržimą į Kursko sritį iš Ukrainos teritorijos. Rugpjūčio 7 d. Rusijos socialiniai tinklai skelbė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos perėmė kelių srities gyvenviečių kontrolę ir stumiasi į Rusijos teritorijos gilumą.

Šeštadienį Rusijos valdžia pranešė, kad iš Kursko srities pasienio rajonų į saugesnes vietas evakuota daugiau kaip 76 tūkst. gyventojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)