Apie tai televizijos kanalo „Direct“ eteryje papasakojo Pietų Ukrainos gynybos pajėgų strateginės komunikacijos centro vadovas 3 rango kapitonas Dmitrijus Pletenčiukas, skelbia UNIAN.

Pasak jo, šis tiltas yra sudėtingas hidraulinis statinys, kuris yra labai griežtai saugomas, o dabar priešas gerokai sustiprino estakados apsaugą iš oro.

„Vienas iš šio tilto apsaugos komponentų jau faktiškai nukautas – sausumos komponentas. Tai yra iš jūros faktiškai šis tiltas nebesaugomas. Kita vertus, jie stipriai sustiprino oro komponentą“, – pabrėžė D. Pletenčiukas.

Jis patikslino, kad neturėdami galimybės patruliuoti už jūros ribų, civilinės laivybos kontrolei ir pakrančių vandenų apsaugai užtikrinti rusai pasitelkia aviaciją.

D. Pletenčiukas pridūrė, kad okupantai Krymo tilto rajone naudoja daug lėktuvų, įskaitant naujausių modelių.

„Iš tikrųjų tai yra transporto parkas, kuriam, ko gero, atstovauja visos mašinos, kurias apskritai turi Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos ir laivynas. Tai keli „Su“ modeliai, pradedant 24-uoju ir baigiant naujausiu 35-uoju, ir ne tik. Pasakysiu, kad ore matėme labai, labai retą „žvėrį“. Jie ten tokį turėjo – „analogų pasaulyje nėra“, – sakė D. Pletenčiukas.

Jis pabrėžė, kad tokius objektus sunaikinti nelengva, ypač dėl griežtos apsaugos, nes tiltas yra ne tik logistinė ir energetinė priemonė Krymo grupuotei remti, bet ir „imperijos laimėjimų simbolis“. Be to, kariškis pažymėjo, kad esama tam tikrų abejonių dėl tikslingumo smogti tiltui būtent dabar.

„Ir vėl kyla daug klausimų dėl tikslingumo šiuo metu. Taigi žiūrėsime, kaip klostysis įvykiai. Tiltas jau kelis kartus buvo patekęs į taikiklį“, – pridūrė kariškis.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)