Tai pirmadienį per spaudos konferenciją pareiškė Odesos srities karinės administracijos atstovas Serhijus Bratčukas, praneša UNIAN.

Jis priminė, kad pirmadienio rytą Ukrainos oro gynyba numušė „Kalibr“ tipo priešo raketą, kuri buvo paleista iš povandeninio laivo, esančio Juodosios jūros akvatorijoje.

„Visa tai vyksta tuo metu, kai pradėjo dirbti trečias didelis Odesos srities uostas – Pietų uostas. Kaip tik iš jo išplaukė dar vienas laivas su Ukrainos žemės ūkio produkcija. Tad mes matome, kaip priešas – Rusijos Federacija – vykdo susitarimus, kuriuos ji sudarė su Turkija ir su Jungtinėmis Tautomis“, – pažymėjo S. Bratčukas.

Pasak jo, priešas raketų smūgiais pirmiausia siekia sugriauti civilinės infrastruktūros objektus, žudyti taikius žmones.

„Mes suprantame, kad Juodoji jūra – tai fronto linija. Šios raketos dažnai pralekia virš mūsų, jos skrenda į kitus mūsų valstybės regionus. Priešas stengiasi atakuoti grūdų saugyklas. Priešas stengiasi pataikyti į javų laukus, nes supranta, kad tai – mūsų ištekliai. Tie ištekliai, kurie padės Ukrainai finansuoti savo ginkluotąsias pajėgas“, – pridūrė Odesos srities karinės administracijos atstovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją