Pranešama, kad grupė vyrų sieną Odesos regiono Podilsko rajone pasiekė grūdus gabenusiu sunkvežimiu ir buvo sulaikyta, kai toliau mėgino sprukti pėsčiomis, trečiadienį pranešė valdžios atstovai.

Teigiama, kad jų kelionės tikslas buvo prorusiškas separatistinis Moldovos Padniestrės regionas.

Kaip įrodymą pasieniečiai paskelbė naktinio matymo prietaisu filmuotą medžiagą, kurioje matyti lauku sprunkantys bėgliai.

Nurodoma, kad vyriškiai vienam kontrabandininkui sumokėjo nuo 4 800 iki 15 500 JAV dolerių kriptovaliuta. Dabar jiems gresia baudos už mėginimą neteisėtai kirsti sieną, jie bus perduoti rajono karo naujokų ėmimo biurui.

Po to, kai prieš daugiau nei dvejus metus Ukrainoje prasidėjo plataus masto rusų invazija, šalyje buvo įvesta karo padėtis ir paskelbta mobilizacija. Nuo to laiko 18–60 metų amžiaus vyrai iš šalies išvykti gali tik išimtinais atvejais.

Tačiau ne mažai vyrų mėgina bėgti per žaliąją sieną, dauguma iš jų – į kaimynines ES šalis.

Gynybos ministerijos duomenimis, nuo karo pradžios dėl šaukimų į kariuomenę ignoravimo į ieškomųjų asmenų sąrašus jau įtraukta daugiau nei 400 000 vyrų, daugelis iš jų – itin patriotiškai nusiteikusių vakarų Ukrainos regionų gyventojai.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją