„Pagaminama dešimtys „Kalibrų“. Kalbant apie kitų tipų ginklus – pavyzdžiui, „Kinžal“, „Iskander“ – jų skaičius yra daug mažesnis, vos keletas“, – sakė A. Jusovas.

Kalbėdamas apie „Iskander“ raketas, A. Jusovas sakė, kad Rusija yra sukūrusi jų gamybą ir stengiasi ją padidinti.

„Bet... iš tikrųjų viską, kas dabar gaminama, Rusijos teroristai iš karto paleidžia Ukrainoje po tam tikrų pauzių, kurios reikalingos [raketoms] sukaupti ir pasiruošti kitiems teroristiniams išpuoliams“, – pažymėjo žvalgybos atstovas.

Pasak jo, svarbu, kad Rusija pozicionuoja save kaip valstybę, kuri nori būti ginklų rinkos ir ginklų pardavimo lyderė.

„Ir, žinoma, šie incidentai („smūgiai“ Maskvai – red.), kai V. Putino režimas negali apsaugoti net svarbiausių taškų, susijusių su rusiškų ginklų verslo perspektyvomis, jiems nekelia didelio optimizmo", – sakė jis.

Pasak Ukrainos žvalgybos atstovo, Rusijoje kuriamas alternatyvus vaizdas, kuris vis labiau skiriasi nuo tikrovės. „Žinoma, kai kurios grupės, įskaitant gana įtakingas, pradeda tai pastebėti“, – sakė jis, pridurdamas, kad Rusijoje režimas kreipia dėmesį tik į „Maskvos, sostinės regiono ir Sankt Peterburgo gyventojų nuomonę. Niekas kitas režimui nerūpi“.

Kaip buvo pranešta anksčiau, sprogimai Maskvoje ir Maskvos srityje įvyko liepos 30-osios. naktį. Pirminiais duomenimis, Rusijos sostinę atakavo nežinomi bepiločiai orlaiviai, o priemiesčiuose veikė oro gynybos sistemos.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją