Netrukus į parduotuvę užsuka dar vienas karys, jis žvelgia tiesiai į kamerą. Tada vienas iš marodierių stebėjimo kamerą sudaužo – tą akimirką vaizdo įrašas nutrūksta.

Kursko srities gubernatoriaus patarėjas Romanas Alechinas patvirtino, kad vaizdo įraše užfiksuoti būtent Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų kariai. Jo teigimu, „apie visus marodieriavimo atvejus informuojami atsakingi organai“.

„Kreipiuosi į visus asilus, vilkinčius karinę uniformą ir leidžiančius sau marodieriauti, skriausti taikius žmones. Ypač savo žmones pasienio teritorijose, kurie „specialiosios karinės operacijos“ pradžioje jiems gamino maistą, rengė, apavė, skalbė: jūs esate paskutiniai nedėkingi kvailiai ir vienintelis dalykas, ko nusipelnėte, tai mirtis“, – žodžių į vatą savo „Telegram“ kanale nevyniojo R. Alechinas.

Rusijos pajėgos nuo pat karo Ukrainoje pradžios aktyviai marodieriavo Ukrainos miestuose ir kaimuose.

Socialiniuose tinkluose viešinti vienos kurjerių tarnybos Baltarusijoje, per kurią rusai masiškai namo gabeno ukrainiečių daiktus, stebėjimo kamerų įrašai.

Ukrainos kariuomenė rugpjūčio 6 d. netikėtai pradėjo puolimą Kursko srityje. Tai didžiausia Ukrainos operacija kitapus sienos nuo Rusijos invazijos pradžios ir pirmoji užsienio kariuomenės operacija Rusijos žemėje nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos.

Ukraina, pasak prezidento Volodymyro Zelenskio, savo puolimu Rusijos žemėje nori sukurti „buferinę zoną“. Puolimo Rusijos Kursko pasienio srityje tikslas yra „sukurti buferinę zoną agresorės teritorijoje“, sakė jis sekmadienio vakarą savo vakariniame vaizdo kreipimesi. Taip V. Zelenskis patvirtino atitinkamus ankstesnius aukštų Ukrainos pareigūnų teiginius.

Prezidentas gyrė ukrainiečių pajėgas. „Mūsų žmonės atlieka puikų darbą visose srityse“, – kalbėjo jis apie puolimą Kursko srityje. Kartu V. Zelenskis pakartojo savo reikalavimą Vakarų šalims greitai perduoti svarbios įrangos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)