Kolumbiečiai buvo sulaikyti liepos viduryje Venesueloje, kai vyko namo ir buvo sustoję Karakase. Vėliau jie buvo išduoti Rusijai, rašo portalas nv.ua, reziumuodamas „Politico“ skelbiamą publikaciją.

Šis įvykis yra pirmasis tokio tipo atvejis nuo pat Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios.

Ekstradicija ir areštu veikiausiai siekiama atgrasyti užsieniečius nuo ketinimų kariauti prieš Rusiją. Dar vienas galimas tokių veiksmų tikslas – bičiuliškų Rusijos santykius su tokiomis šalimis kaip Venesuela afišavimas.

Sulaikytieji Alexanderis Ante ir Jose Aronas Medina prie Ukrainoje kovojančio užsieniečių legiono prisijungė 2023 vasarą.

Kaip teigiama internetu išplatintame FSB pranešime, pas kolumbiečius buvo rasti dokumentai, patvirtinantys, kad jie užsiėmė neteisėta veikla, taip pat drabužiai, rodantys kad jie buvo susiję su batalionu „Karptska sič“, kuriam priklauso į Ukrainą atvykę užsieniečiai.

Maskvos teismo sprendimu A. Ante ir J. A. Medina buvo uždaryti į Lefortovo tardymo izoliatorių. Jiems gresia iki 15 metų laisvės atėmimo bausmė.

Minėtina, kad Rusija aktyviai verbuoja užsieniečius – ypač Kuboje ir Indijoje, – kurie, kaip samdiniai, galėtų dalyvauti karinėse operacijose prieš Ukrainą, ir žada jiems didelius atlyginimus ir galimybę greitai gauti Rusijos pilietybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)