Naftos turtingą Lotynų Amerikos šalį krečia politinė krizė po N. Maduro paskelbimo sekmadienį vykusių rinkimų nugalėtoju – šis rezultatas prieštarauja prieš rinkimus skelbtoms apklausoms ir sulaukė pasaulio kritikos. Per smurtinius protestus buvo suimta šimtai žmonių.

„Rašau slapstydamasi, bijodama dėl savo gyvybės, savo laisvės, taip pat ir tautiečių, iš Nicolaso Maduro vadovaujamos diktatūros“, – sakoma M. C. Machado straipsnyje, paskelbtame „The Wall Street Journal“ nuomonių skiltyje.

Ji pakartojo savo teiginį, kad teisėtas nugalėtojas yra opozicijos kandidatas Edmundo Gonzalezas Urrutia, laimėjęs „67 proc. balsų prieš 30 proc“., remiantis rezultatais, gautais iš daugumos šalies rinkimų apylinkių.

N. Maduro lojalios institucijos uždraudė M. C. Machado dalyvauti rinkimuose. Ji sakė, kad dauguma opozicijos veikėjų dabar slapstosi. „Galiu būti sučiupta, kai rašau šiuos žodžius“, – parašė M. C. Machado ir paragino šeštadienį „kiekviename šalies mieste“ surengti protestus ir pasmerkti ginčijamą prezidento N. Maduro perrinkimą.

M. C. Machado teigimu, per protestus, kilusius po rinkimų, žuvo mažiausiai 20 žmonių, daugiau nei 1000 buvo įkalinti.

Po kelias dienas trukusių neramumų Karakase grįžtama prie įprasto gyvenimo: atsidarė parduotuvės, veikia viešasis transportas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją