Iš pradžių Vengrijos užsienio reikalų ministras pasidalino įrašu, kuriame apibendrino, kokia buvo pirmoji Vengrijos pirmininkavimo Europos Vadovų Tarybai savaitė.

„Dabar jau visi įsitikino, kad ateinantys šeši mėnesiai bus taikos misija, kad pagaliau mūsų regione įsivyrautų taika“, – pabrėžė politikas. Netrukus prie įrašo pasirodė ir vaizdo įrašas. Jame Vengrijos diplomatijos vadovas teigia, kad šią savaitę Europoje būta daug už karą pasisakančių politikų, kurie „slapstėsi ir kritikavo“ premjerą Viktorą Orbaną dėl jo susitikimo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Viktoras Orbanas ir Vladimiras Putinas

„Tokie puldinėjimai mūsų nesustabdys ir neatbaidys. Taikos misija tęsis ir toliau, netgi įgaus pagreitį, todėl labai prašau Europos politikų, palaikančių karą, prisisegti diržus ir sekti atnaujinimus kitą savaitę“, – pridūrė ministras.

Priminsime, kad prieš dieną V. Orbanas per interviu Šveicarijos dienraščiui „Die Weltwoche“ anonsavo „netikėtų susitikimų“. Su kuo tiksliai jis ketina susitikti, nepatikslino, tačiau socialiniame tinkle X rašė, kad nuo liepos 8 dienos ir toliau dės dideles pastangas, kaip užbaigti Rusijos ir Ukrainos karą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)