Lenkija prašo leidimo perduoti MiG-29 naikintuvus iš buvusių Rytų Vokietijos atsargų – naikintuvus Vokietija yra pardavusi Lenkijai ir todėl dabar turi pritarti tolesniam jų perdavimui.

Jis galįs patvirtinti, kad gautas Lenkijos prašymas, ketvirtadienį sakė B. Pistorius. Federalinė kanceliarija dabar esą koordinuoja veiksmus su Gynybos ministerija ir kitomis institucijomis. „Ir yra pažadas, kad atsakymas mūsų lenkų partneriams bus duotas dar šiandien“, – pridūrė ministras.

B. Pistorius nenorėjo komentuoti, ar jis pritaria Lenkijos prašymo patenkinimui. Jis esą turįs nuomonę. „Tačiau ne kiekvieną nuomonę reikia skelbti viešai. Galite nuspėti mano nuomonę“, – sakė ministras. Politikas yra žinomas kaip ryžtingas paramos Ukrainai visomis įmanomomis priemonėmis šalininkas.

Lenkija kovą paskelbė perduosianti Ukrainai „MiG-29“ naikintuvų, kad paremtų šalį kovoje su agresore Rusija.

Vokietija 2002 m. pardavė Lenkijai 23 šio tipo naikintuvus, kuriuos Bundesveras perėmė iš VDR Nacionalinės liaudies armijos. Lenkijos prezidento Andrzejaus Dudos patarėjas Jacekas Siewiera kovo pabaigoje pareiškė, kad lenkų karinės oro pajėgos dar turi apie tuziną šių naikintuvų. Ginkluotės prekių iš Vokietijos pardavimo sutartyse įtvirtinta nuostata, kad galimam tolesniam jų perdavimui turi pritarti federalinė vyriausybė.

A. Duda praėjusią savaitę sakė, kad jo šalis Ukrainai jau perdavė aštuonis „MiG-29“ naikintuvus. Tačiau jie nebuvo iš buvusių Rytų Vokietijos atsargų. Dabar tai turėtų pasikeisti.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją