Tai interviu leidiniui „La Vanguardia“ pareiškė Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistoriusas, praneša portalas „rbc.ua“.

Vokietija tesėjo savo žodį. Kovo mėnesį pristatėme Ukrainai 18 modernių tankų „Leopard 2 A6“ ir 40 pėstininkų kovos mašinų „Marder“, taip pat kitus paketus, tokius kaip skubiai reikalingos atsarginės dalys ir amunicija. Be to, aš sėkmingai ir intensyviai siekiau didesnės mūsų partnerių paramos, todėl mums pavyko aprūpinti brigadą“, – sakė jis.

Ministras pažymėjo, kad Vokietija nenutraukia pastangų šia kryptimi. Be to, apie tankų tiekimą Ukrainai pranešė Nyderlandai ir Danija.

„O pagrindinių kovos tankų „Leopard 1 A5“ tiekimas dar tik prasidėjo. Tai Vokietija ir kitų šalių iniciatyvos rezultatas. Be to, šią savaitę daugiau kaip šimtas Ukrainos karių pradėjo mokytis valdyti tankus „Leopard 1“. 80 pagrindinių kovos tankų Leopard 1“ tiekimas Ukrainai prasidės šių metų viduryje“, – sakė B. Pistoriusas.

Ministras taip pat pažymėjo, kad pastarajame Ramšteino formato susitikime buvo susitarta dėl tankų „Leopard 2“ priežiūros centro steigimo Lenkijoje.

Kaip rašo UNIAN, „Leopard 1“ yra gana seni tankai, jie buvo gaminamas nuo septintojo dešimtmečio vidurio iki devintojo dešimtmečio vidurio. Tai sąlyginiai sovietinių T-64 amžininkai. Tačiau naujausios modifikacijos tankai (kaip tik tokie perduodami Ukrainai) laikomi iš dalies tinkamais šiuolaikiniam karui.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją