Jis pažymėjo, kad pagrindiniai punktai „jau aiškūs, o šio plano punktų „matematinės detalės“ bus žinomos tik žmonėms, kurie priima sprendimus šalyse partnerėse, nes nuo jų priklauso šio plano įgyvendinimas. Tačiau teigiama, kad valstybės vadovas dar pristatys šį planą žmonėms.

„Kalbant apie platesnį pristatymą Ukrainai, manau, kad tai yra dienų klausimas. Nes svarbu suprasti, kokiame karo etape [mes] esame, ką [mes] darome. Prezidentas pakankamai efektyviai praves šį pristatymą. Pagrindiniai dalykai jau aiškūs, bet jis pridės detalių, kurios aiškiai pasakys, kokia yra ši programa, kaip priversti [Rusiją derėtis], kodėl tai svarbu. Manau, kad prezidentas tokį pristatymą atliks artimiausiomis dienomis“, – sakė M. Podoliakas.

Rugsėjo pabaigoje prezidentas V. Zelenskis pristatė Ukrainos „Pergalės planą“ Jungtinių Valstijų (JAV) prezidentui Joe Bidenui, taip pat dviem pagrindiniams kandidatams į postą – Donaldui Trumpui ir Kamalai Harris. Šią savaitę V. Zelenskis lankėsi keliose Europos šalyse, kur vadovus taip pat supažindino su pergalės plano detalėmis.

Vėliau su planu galės supažindinti ir Rusiją

Ukraina laukia konkrečios šalių partnerių reakcijos į joms pateiktą „Pergalės planą“. Vėliau jie nori jį pristatyti ir Rusijai. Apie tai televizijos eteryje pranešė prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas.

„Mūsų partneriai supranta šio plano logiką. Manau, kad būtų nerealu, jei atsakymą gautume iš karto, nes mums reikia labai konkretaus atsakymo, o bet koks konkretumas reikalauja laiko. Žinoma, mes tikimės kuo greičiau gauti grįžtamąjį ryšį, grįžtamąjį ryšį konkrečių žingsnių forma“, – sakė jis.

Pasak A. Jermako, Rusija taip pat gali būti supažindinta su Ukrainos planu, kaip užbaigti karą, jei ji atsiųs savo atstovus į kitą taikos viršūnių susitikimą.

„Kai planas bus parengtas, antrajame [taikos] aukščiausiojo lygio susitikime neatmetame galimybės, kad jame dalyvaus Rusijos Federacijos atstovai, kuriems šis planas gali būti pristatytas“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)