„Rusija kiekvieną mėnesį į taikius gyventojus, civilinę infrastruktūrą paleidžia 3200–3500 valdomų aviacinių bombų. Rusai naudoja tūkstančius tokių bombų, kad žmonės bijotų, kad žmonės bėgtų iš vieno ar kito miesto į kitą, iš vienos bendruomenės į kitą, o Rusija galėtų tuos miestus ir kaimus okupuoti. Tai pagrindinis jų tikslas. Tą patį darė ir Hitleris. Vadinamasis kiliminis bombardavimas – lygiai tas pats, tokia pati metodika“, – pareiškė V. Zelenskis.

Ukrainos prezidento teigimu, Rusijos prezidento Vladimiro Putino sumanyta Charkivo užėmimo operacija žlugo – Ukrainos pajėgos situaciją regione stabilizavo. V. Zelenskis pridūrė, kad Ukraina aštuonis mėnesius laukė karinės paramos paketo iš Jungtinių Valstijų, bet per tą laiką Rusija užimti Charkivo taip ir nesugebėjo.

V. Zelenskis pareiškė kalbėjęsis ir su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu, pastarasis, esą, jam pažadėjo neduoti ir neparduoti Rusijai ginklų. Ukrainos lyderis sako „bandantis tikėti jo žodžiais“. Anot jo, jeigu Kinija nuspręstų prisijungti prie Šiaurės Korėjos ir Irano paramos ginkluote Rusijai klausimu, tai prilygs „tragedijai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją