Remiantis viena iš versijų, prie sprogdinimų organizavimo prisidėjo penkiolikos metrų ilgio jachta „Andromeda“ su šešių žmonių ekipažu, tuo metu buvusi netoliese Baltijos jūroje. Šaltinis „Welt am Sonntag“ sako, kad tyrimo metu paaiškėjo naujų įrodymų, patvirtinančių minimos jachtos ekipažo vaidmenį atakoje.

Daugiau atakos planavimo detalių „Welt am Sonntag“, deja, nepateikia. Vokietijos žvalgybai nuo 2011 iki 2016 metų vadovavęs Gerhardas Schindleris mano, kad tyrimo rezultatai, neva įrodantys ukrainiečių grupuotės vaidmenį, tikrai nereiškia, kad ataką užsakė būtent Ukraina. Anot jo, operaciją „su svetima vėliava“ galėjo užsakyti Rusija, o pėdsakus, paliktus jachtos ekipažo, galėjo paprasčiausiai pakišti.

Kaip rašo „Welt am Sonntag“, likus savaitei iki sprogdinimo jachtą „Andromeda“ pasieniečiai tikrino Lenkijos Kolobžego mieste. Lenkija taip pat svarstė galimybę perduoti tyrėjams Vokietijoje jachtos ir jos įgulos vaizdo įrašus, tačiau iki dabar to nepadarė. „Welt am Sonntag“ duomenimis, viena iš priežasčių gali būti ta, kad įrašuose gali būti užfiksuotas ne tik „Andromedos“ ekipažas, bet ir „Lenkijos bei Amerikos agentai“.

Kaip primena leidinys, 2014 metais „Nord Stream 1“ jau buvo eksploatuojamas ilgiau nei dvejus metus, „Nord Stream 2“ statybos buvo planuojamos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)