Karinės bazes naudoja rusų lėktuvai, kurie mėto bombas, darančias didžiausią žalą karinėms pozicijoms ir civiliams gyventojams.

Ukrainiečių pareigūnų teigimu, JAV apribojo Ukrainos teisę šaudyti į taikinius, esančius toliau nei už 100 km nuo Ukrainos–Rusijos sienos. Abu pareigūnai kalbėjo su anonimiškumo sąlyga, kadangi neturi įgaliojimų viešai kalbėti apie šią taisyklę. JAV pareigūnai atsisakė komentuoti šiuos teiginius, tik nurodė, kad ukrainiečių teiginys apie mažesnį nei 100 kilometrų atstumą yra neteisingas.

„JAV sutiko leisti Ukrainai šaudyti iš JAV ginklų į Rusiją per Rusijos teritoriją, iš kurios Rusijos pajėgos bando užimti Ukrainos teritorijas, – sakė Pentagono atstovas spaudai majoras Charlie Dietzas. – Tai nėra susiję su geografija ar tam tikrais atstumais, bet jei Rusija puola ar ruošiasi pulti iš savo teritorijos Ukrainą, Ukraina turi galimybę suduoti atsakomąjį smūgį pajėgoms, kurios puola ją iš kitos sienos pusės.“

Kyjivo pareigūnai nenori viešai prieštarauti savo kolegoms amerikiečiams, tačiau akivaizdu, kad Ukrainos kariuomenė nemano turinti tiek daug laisvės, kiek atrodo iš Baltųjų rūmų ir Pentagono pareigūnų pareiškimų.