Karas Ukrainoje – jau aklavietėje ir pasiekė patį pavojingiausią tašką, rašoma Ispanijos žiniasklaidoje.

Karas prieš rusų okupantus „pasiekė tokį tašką, kuris jau yra pats pavojingiausias“, – rašoma straipsnyje „El Pais“.

Žurnalisto nuomone, Ukrainos ir visos Europos ateitis bus neapibrėžta, jeigu jos sąjungininkai pasiduos agresoriaus šantažui.

„Kaip ir bet kokių taikių derybų metu, kaip žinoma Volodymyrui Zelenskiui, kiekvienai pusei tektų daryti nuolaidų. O ko tikrai negalima atsisakyti – saugumo ir laisvos bei suverenios Ukrainos“, – rašoma leidinyje.

Ukraina praneša, kad per Rusijos smūgius į ligoninę žuvo devyni žmonės

Šeštadienį per du Rusijos smūgius į ligoninę Ukrainos Sumų mieste žuvo devyni žmonės, pranešė pareigūnai.

Sumai yra pagrindinis miestas to paties pavadinimo srityje, kuri ribojasi su Rusija.

„Rusija bepiločiais orlaiviais „Shahed“ smogė į vieną iš miesto ligoninių“, – platformoje „Telegram“ parašė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Regiono institucijos savo ruožtu informavo, kad aukų skaičius išaugo iki devynių. Dar 12 žmonių buvo sužeista. Iš pradžių buvo skelbiama apie šešis, o kiek vėliau – apie septynis žuvusius žmones.

V. Zelenskis paskelbė nuotraukų, kuriose matyti, kaip iš langų virš sunaikinto įėjimo į ligoninę plūsta dūmai, gelbėtojai laiptais žemyn neša pacientus ir teikia pagalbą dviem ant žemės gulintiems policininkams.

Šeštadienio rytą trys bepiločiai orlaiviai puolė srities sostinę, du pataikė į ligoninę, nurodė Ukrainos oro pajėgos.

Pareigūnų duomenimis, iš pradžių buvo suduotas vienas smūgis, o po maždaug valandos įvyko ir antrasis.

Ukrainos vidaus reikalų ministras Igoris Klymenka „Telegram“ kanale parašė, kad per pirmąjį smūgį „žuvo vienas žmogus“ ir buvo apgadinti keli ligoninės aukštai, o po to buvo pradėta pacientų ir personalo evakuacija. „Vykstant pacientų evakuacijai, priešas vėl sudavė smūgį“, – pažymėjo I. Klymenka.

Organizacija „Human Rights Watch“ liepos mėnesį skelbė, kad Rusija nuo invazijos į Ukrainą pradžios 2022 m. vasarį šioje šalyje sunaikino arba apgadino mažiausiai 1 736 medicinos įstaigas.