„Yra informacijos, kad jie bandys smogti Kyjivo užtvankai“, – su anonimiškumo sąlyga sakė leidinio pašnekovas Generaliniame štabe.

Kaip skelbia UNIAN, pažymima, kad Ukrainos generalinis štabas šią grėsmę laiko realia. Jie mano, kad rusai gali bandyti pažeisti tam tikrus kritinius užtvankos elementus, tačiau visiškai sunaikinti užtvankos priešui nepavyks.

„Šią žinią [apie galimą užtvankos puolimą] matėme Rusijos propagandoje. Ne kartą matėme, kad kai jie skelbia tokius pranešimus, jie, žinoma, kaltina Ukrainą, bet būtent taip jie dangsto savo veiksmus“, – pridūrė leidinio šaltinis.

Liepos 12 d. Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova viešai apkaltino Ukrainą, kad ji „ruošiasi“ sunaikinti Kyjivo ir Kanevo hidroelektrinių užtvankas. Ji teigė, kad ukrainiečiai esą patys sunaikino savo Kachovkos hidroelektrinę.

Pasak jos, Ukraina dabar „ruošiasi dar vienai provokacijai, kad apkaltintų Rusiją“. Verta pažymėti, kad anksčiau Rusija ne kartą darė panašius pareiškimus prieš pradėdama atakas prieš Ukrainos objektus.

Anksčiau Kyjivo miesto karinės administracijos vadovas Serhijus Popko pareiškė, kad Rusijos hipergarsinės raketos „Zirkon“ ir aerobalistinės raketos „Kinžal“ gali „sugadinti metalinius Kyjivo hidroelektrinės užtvankos vartus“. Tai gali sukelti nekontroliuojamą vandens nutekėjimą iš Kyjivo užtvankos ir trumpalaikį kai kurių teritorijų, esančių žemiau hidroelektrinės palei Dniepro upę, užtvindymą.