Ksenija Šoigu iš Maskvos Šeremetjevo oro uosto į Abu Dabį išskrido 15.50 val. vietos laiku oro linijų bendrovės „Etihad“ lėktuvu. Vasario 24 d., 6 val. vietos laiku, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pranešė apie įsiveržimo pradžią. K. Šoigu sugrįžo į Rusijos Federaciją (RF) vasario 5 d. 14.25 vietos laiku. S. Šoigu, tada dar ėjęs gynybos ministro pareigas, buvo vienas iš asmenų, žinojusių tikslią karo su Ukraina pradžios datą, pažymi portalas.

Iš viso į Jungtinius Arabų Emyratus (JAE) K. Šoigu skrido septynis kartus. Nuo 2020 m. ji vadovauja Rusijos triatlono federacijai ir organizuoja sporto renginius, tokius kaip „Didvyrių lenktynės“.

Sergejaus Šoigu dukra su vyru

2022 m. ir 2023 m. S. Šoigu dukra surengė ekskursiją V. Putinui po turizmo ir poilsio kompleksą „Ostrov fortov“, kuris statomas Kronštate. Kremlius ją pristatinėjo kaip šio turizmo ir poilsio komplekso projekto biuro vadovę.

Anksčiau paaiškėjo, kad 2017 m. Čečėnijos lyderio Ramzano Kadyrovo dukterys Karina, Tabarik ir Khedi pasinaudojo kita pavarde išduotais pasais ir lankėsi Prancūzijoje.