Teiginiai

Sumuose Ukrainos kariuomenė įrengė reklaminius stendus su LGBT vėliava.

Verdiktas

Klastotė. Iš tikrųjų tokios reklamos nėra, o socialiniuose tinkluose platinama klastotė. Stendas yra skirtas žuvusiam kariui iš Sumų srities atminti.

Melo detektoriaus komentaras

Socialiniuose tinkluose platinamose reklamose matosi kariškis, virš kurio plevėsuoja dvi vėliavos: Ukrainos valstybinė vėliava ir LGBT bendruomenės vaivorykštės vėliava. Reklamą lydi šūkis „Mes turime ką ginti“.

Kai kuriuose platinamuose įrašuose teigiama, kad reklamos iškabintos visame Kijive, o kituose, kad šie skelbimai buvo iškabinti Ukrainos mieste Sumuose.

Klaidinanti žinutė

Remiantis nuotraukomis, „Melo detektoriui“ pavyko atpažinti vieną pastatą dešiniąjame kampe (čia). Tiksli reklamos vieta yra prie šalia esančios Nepriklausomybės aikštės.

Nors per „Google Maps“ neįmanoma pamatyti vaizdų iš 2024 m., bet vienas Ukrainos portalas nufotografavo reklaminį stendą, kuriame matyti visai kitokia reklama, nei teigia internautai. Tai – ne tarnybos ginkluotosiose pajėgose reklama, o stendas, skirtas atminti žuvusį Ukrainos karį iš Sumų srities Serhijų Mirončenką (čia).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)