Teiginiai

Jei tu pasidavei #LGBT kerams ir buvai „patvarkytas“ – „Vytautas“ sako: nusiplauk antrą galą ir atgauk jėgas. Sprendžiant iš etikečių, „Vytauto“ mineralinis vanduo jau tapo Dženderaliniu.

Verdiktas

Manipuliacija. Nors prekybos centruose tikrai galima rasti „Vytauto“ butelių, kurių etiketėse yra užrašai „Už meilę LGBTQ+“, „Už trasgenderius“, tačiau jos yra ne masiškai naudojamos, o tik tam vienam buteliui. Užrašus etiketėms specialioje svetainėje siūlo patys žmonės.

Melo detektorius komentaras

Panašu, kad socialiniuose tinkluose plinta ta pati nuotrauka, kurioje matyti prekybos centro lentynoje esantys vandens buteliai, o juose yra užrašai „Už meilę LGBTQ+„, „Už trasgenderius“. Nors greta šių butelių yra ir kiti, kurių etiketėse yra kitokie tostai, tačiau jie į kadrą nepateko.

Klaidinanti žinutė

Taip kuriamas įvaizdis, kad bendrovė „Birštono mineraliniai vandenys“, kuri ir pilsto mineralinį vandenį „Vytautas“, palaiko seksualines mažumas. Todėl pasigirdo raginimų nebepirkti ir nebegerti šio vandens.

Bendrovės „Birštono mineraliniai vandenys“ vadovė Aistė Miliūtė „Melo detektoriui“ paaiškino, kad šiais metais natūralus mineralinis vanduo „Vytautas“ švenčia 100 metų gimtadienį. Tiek metų gyvuojantis ir visus gaivinantis „Vytautas“ pakvietė švęsti gimtadienį kartu.

„Gimtadienio proga Vytautas kviečia tarsi prie virtualaus gimtadienio stalo tinklapyje www.vytautas.eu. Prie kurio kiekvienas gali pakelti tostą už 100 metų ir šis tostas atsiras ant „Vytauto“ etiketės. Tai pirmoji tokia kampanija, kurioje šiuo metu yra pasiūlyta dešimtys tūkstančių tostų ir jie nuolat atnaujinami. Kiekviena etiketė yra skirtinga: už gerą muziką, už gyvenimą, už sveikatą, už dar 100, už Lietuvos miškus, už taiką pasaulyje ir taip dar tūkstančiai tostų“, - elektroniniu laišku į „Melo detektoriaus“ klausimus atsakė A. Miliūtė.

Ji teigė, kad etikečių spausdinimui naudojama skaitmeninė HP indigo technologija, kuri algoritmo pagalba sukuria etiketę ir ją atspausdina. Taip iš pasiūlytų tostų yra sukuriami milijonai skirtingų dizainų. Todėl tokios pačios etiketės nėra. Ji kiekviena yra kitokia su skirtingais tostais ir kiekvienas parduotuvių lentynose gali pasirinkti sau tinkantį.

„HP technologija sukuria dizainą su žmonių pasiūlytais tostais, tai viena iš milijono etikečių. Tostai yra sukurti žmonių, kurie virtualiai atėjo į „Vytauto“ gimtadienį. Žmonės tikrai įsitraukia į Vytauto 100 metų gimtadienį, siūlo tostus, dalinasi socialiniuose tinkluose, pradžiugina artimus žmones, parnešdami ar padovanodami „Vytauto“ butelį su tostu „Už sūnų“, „Už mokytojus“, „Už draugystę“, „Už mamas“, „Už tėčius“, „Už Jonus“ ir dar tūkstančius kitų“, – teigė A. Miliūtė.

www.vytautas.eu portale „Vytautas“ kviečia visus 2024 šimtmečio metus siūlyti tostus. Žmonių pasiūlyti tostai yra nuolat atnaujinami ir etiketės nuolat kinta, taip parduotuvių lentynas pasiekia vis naujos unikalios etiketės su žmonių pasiūlytais tostais.

Internete skelbiamoje tostų galerijoje (čia) išties yra pačių įvairiausių tostų, tarp kurių tokių kaip „Už meilę LGBT“ yra vienetai, tad ir parduotuvių lentynose bus vos keli buteliai su tokiomis etiketėmis