Teiginiai

Už vienos dainos pasirodymą Paryžiaus olimpinių žaidynių metu Celine Dion gavo 2 mln. eurų.

Verdiktas

Melas. Nė vienas iš garsiausių pasaulio atlikėjų, koncertavusių olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje, negavo jokio honoraro. Be to, 96 proc. viso organizacinio komiteto išlaidų yra padengiamos iš privačių lėšų ir nė vienam atlikėjui nėra mokada iš valstybės biudžeto.

Melo detektoriaus komentaras

Kanadiečių atlikėja Celine Dion užbaigė Paryžiaus Olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija, sudainavusi dainą „Hymne A L’Amour“. Nors atlikėjos gerbėjai negailėjo liaupsių įspūdingam ir ilgai lauktam pasirodymui, mat C. Dion ant scenos užlipo po 4 metų pertraukos, kelios dienos iki iškilmingos ceremonijos socialiniuose tinkluose pasirodė pavydūs pranešimai apie daininkės neva gautą įspūdingą honorarą.

Pasak socialinių tinklų vartotojų, už vieną dainą atlikėjai atseikėta 2 mln. eurų suma. „Celine Dion dainuos 1 dainą Olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje už ... 2 milijonus eurų. Tiesa, dainuos fonograma, ji tik žiopčios. Tai bus brangiausiai kada nors apmokėtas vienos dainos „spektaklis“.“, – ironizavo internautai.

Klaidinanti žinutė

Panašių pareiškimų šaltiniu galima laikyti Prancūzijos satyrinio laikraščio „Le Canard enchaîné“ liepos 5 d. paskelbtą naujieną. Platformoje „X“ savaitraštis pasidalino mįslinga žinute: „Olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija: Macronas dviem šou verslo žvaigždėms išleido 2,7 mln. eurų.“ (čia).

Olimpiados atidarymo iškilmėse pasirodė trys pramogų pasaulio superžvaigždės – Celine Dion, Lady Gaga ir Aya Nakamura, o žinučių socialiniuose tinkluose autoriau, matyt, kanadietės šou įvertino didžiausia suma.

Tiesa, svarbu atkreipti dėmesį į faktą, kad „Le Canard enchaîné“ yra satyrinis laikraštis. Jame daugiausia spausdinama iš įvairių šaltinių nutekinta informacija, taip pat – satyrinė animacija ir juokeliai, todėl ne į visą portale ar su juo siejamose paskyrose pasirodantį turinį derėtų vertinti rimtai.

Netrukus po to, kai „Le Canard enchaîné“ įvardijo įspūdingą honorarams skirtą sumą, liepos 6 d., Paryžiaus olimpinių žaidynių komitetas paneigė paskleistą informaciją. Išplatintame pranešime spaudai nurodoma, kad „priešingai nei teigiama žiniasklaidoje, 2024 m. Paryžiaus olimpinių žaidynių ceremonijų metu koncertuosiantys atlikėjai negaus atlygio už savo pasirodymą.“ Toks sprendimas užtikrina, kad ceremonijoje koncertuojančius atlikėjus motyvuotų galimybė pasirodyti istoriniame renginyje, o ne atlygis. Pranešime taip pat nurodoma, kad organizacinis komitetas padengs visas su pasirodymais susijusias technines ir gamybos išlaidas.

96 proc. organizacinio komiteto biudžeto finansuojama privačiomis lėšomis, o meninkams okiais atvejais nėra atlyginama iš viešųjų lėšų (čia).