Paryžiaus olimpiada prasidėjo patyčiomis, kurias skleidė ne kas kitas, o ties patys kraštutiniai liberalai, nuolat kartojantys tolerancijos mantrą. Kaip čia išeina – juk tyčiotis reiškia netoleruoti. Besityčiojantys šaiposi: kraštutinių liberalų patyčias privalu toleruoti, nes tai ir yra „tikroji tolerancija“. Man ir jums tyčiotis draudžiama, o jų patyčias – toleruoti privaloma. Kur logika? Kraštutinių liberalų darbotvarkėje ją pamirškite – viskas telpa paprastoje taisyklėje: pasisakote prieš leftizmą, vadinasi, tyčiojatės ir esate netolerantiškas(-a), bet jei gėritės brukamu leftizmu net ir tyčiodamiesi iš kitų – esate pažangus(-i) ir jūsų patyčias kiti privalo toleruoti. Patyčios iš kitaip pasaulį matančių ir yra kraštutinių liberalų arba leftizmo tolerancija. (Beje, leftistai paprastai tyčiojasi tik iš „antrą skruostą“ atsukančių krikščionių, aiškindami, kad krikščionys turi viską nuolankiai priimti; iš musulmonų tikėjimo šaipytis vengia: baugoka, juk anie patyčių ir brukamo vertybių perkainojimo nepakenčia.)

Beje, Olimpiados atidarymo programos sumanytojai grėsmingai įspėjo apie šio pasaulio mirtį, atjojančią ant palšo žirgo (Apreiškimų knyga 6:8). „Sąmokslo teorijos“, – šaiposi leftistinės ideologijos veikėjai. O pataikūnų chorai godžiai springdami trupiniais nuo leftistų puotos stalo žemina kiekvieną, kuris pastebi ir pirštu parodo, kur akivaizdūs faktai, o kur melas. Jie prasimano ir kiekvienam pritaiko vis įmantresnę pravardę – nuo vatniko, plokščiažemio iki prorusiško ar prokremlinio.

Olimpiados „perliukai“ greit persikraustė į moterų sportą: į moterų bokso varžybas Olimpinis komitetas įtraukė du biologinius vyrus (turinčius XY chromosomas). Vienas jų bokso ringuose talžė savo varžoves – biologines moteris. Ir kaip čia neprisiminti kraštutinių liberalų šiuolaikinės Biblijos – Stambulo konvencijos, kuri, kaip jie maldingai kartoja, yra skirta apsaugoti moterims nuo smurto. Viskas paprasta kaip 2×2: būtent Stambulo konvencijos brukama „gender“ – socialinė lytis – ir nulėmė tai, kad vyras šioje Olimpiadoje galėjo viešai smurtauti prieš moterį: be „gender“ ideologijos jokio vyro bokso ringe prieš moterį neišvystume. Ar girdėjote bent vieną lietuvišką Stambulo konvencijos garbintoją, kuris ar kuri būtų pareiškę paramą ar užuojautą nukentėjusiai italei? Ar girdėjote Ingridos Šimonytės, Vytauto Raskevičiaus, Gabrieliaus Landsbergio ar kokio Lino Slušnio atjautą? Tyla. Jų paprašyti palankūs pataikūnai išras vis įmantresnius paaiškinimus, kad akivaizdžiai matomas vyras yra moteris. Ar dar kam nors kyla klausimų, kodėl taip brukamas Stambulo konvencijos ratifikavimas Lietuvoje? ir kokiam išverstaskūriui reikia būti, kad kartotum tą pačią pasaką apie moterų apsaugą nuo smurto.

Pamenate masinę vakcinaciją, kai buvo liepta „tikėti mokslu“, nors tuomet net nebuvo iki galo atlikti klinikiniai vakcinų tyrimai. Abejojantys masinės vakcinacijos reikalingumu vadinti plokščiažemiais. Vienas nebrangus „politologas“ išrado dar vieną epitetą – viešai drąsiai kalbėjusius ir gynusius asmens teises pasirinkti ėmė vadinti „demagogais“. Toks tas jų naujasis „mokslas“ – neigti akivaizdžius faktus ir viską apversti „aukštyn kojom“. Štai dabar Olimpiados bosas Thomas Bachas mums aiškina: „Tikėkite pasu“, „netikėkite tuo, ką matote“, kam jums tie mokslo (genetikos) faktai. Pasakyta, kad moteris, reiškia moteris. Mokslas teigia priešingai? Nebetikėkite. Apie naujas mokslo paradigmas jums paaiškins vyru gimusi, dabar moterimi tapusi feministinės filosofijos profesorė dr. Rachel McKinnon. Taip, čia tas pats vyras-moteris, kuri(-s) 2018 m. spalį dviračių sporte tapo pirmąja transmoterimi pasaulio moterų čempione ir, žinoma, laimėjo medalį. Feministinės filosofijos profesorė ir dviračių sporto čempionė dar 2018-aisiais paaiškino, kad jos pergalė – „įtraukiojo sporto“ lūžio taškas ir tie, kurie oponuoja, yra neteisingoje istorijos pusėje.

Beje, yra dar vienas nutylėtas Paryžiaus olimpiados perliukas. Pasirodo, kad moterų bokso rungtyje dalyvavo ir transvyras, kuris yra biologinė moteris. Jei jau save laiko vyru, tai turėtų ringe su vyrais kovoti. Bet ne – veržiasi į moterų varžybas. Nustebote? O gal nustebote, kai vyriškas chromosomas turintis asmuo moterų bokso olimpinėse varžybose gavo aukso medalį?

Klausiate, kas iš tiesų čia vyksta? Ogi pasitelkiant seniai išbandytą formulę, vadinamą Overtono lango teorija, jums brukama norma melą laikyti tiesa. Overtono lango teoriją išplėtojo Džošua Trevinjas (Joshua Treviño), teigiantis, kad yra 6 žingsniai, kaip visuomenėje idėja nuo „neįsivaizduojamos“ pereina į → radikaliąpriimtinąprotingąįprastą ir tampa norma. Vyro boksininko dalyvavimas moterų bokso varžybose iki šiol buvo neįsivaizduojamas, bet po Paryžiaus olimpiados aukso medalio – atrodys galbūt radikaliu, bet jau įvykusiu dalyku.

Keisti „neįsivaizduojamą“ į „priimtiną“ pradėta dviračių sporte. Bet dviračių sporto leftistiniams tikslams buvo per mažai. Todėl kraštutinės kairės ideologija buvo pakelta į aukštesnį lygį – olimpiadą. Tam, kad būtų taikoma visam sportui. Ir kad visas pasaulis vyrų dalyvavimo moterų sporto varžybose nebelaikytų „neįsivaizduojamu“. Net ir bokse. Po šios olimpiados tokie faktai gal dar kam ir atrodys „radikalūs“, bet jau „įsivaizduojami“. Kodėl tai daroma šiemet? Nepamirškite, kiek ir kokių rinkimų vyksta šiais metais pasaulyje, įskaitant ir ir įtakingiausią pasaulio valstybę. Leftistams reikia rodyti pergales saviems rėmėjams ir savoms interesų grupėms. Kitaip – gresia pralaimėjimas. Panašu, taip ir atsitiks, todėl tai, kas vyko Paryžiaus olimpiadoje, yra įžūlus iššūkis, bet kartu ir „paskutinis pasispardymas“. Overtono langas leftistinei darbotvarkei, viliuosi, užsiveria.

O kaip mums į visa tai reaguoti čia, Lietuvoje? Galvoti savo galva. Tikėti tuo, ką matai savo akimis ir ką žinai nuo mokyklos suolo. Ir nebijoti to pasakyti. Jei visgi baugu viešai prieštarauti šioms nesąmonėms, bent jau mintyse nepritarkite. Netikėkite pravardžiavimais – vatnikas, demagogas, melagis, prokremlinis ar prorusiškas. Reikalaukite faktų. Ne prielaidų, prasimanymų, netikrų susiejimų ar pasakojimų apie kažkokią aplinką, o konkrečių faktų. Ieškokite priežasties, dėl ko JIE meluoja ir žemina: gal dėl pinigų, iš pavydo ar bijodami konkurencijos. Žmogaus nesąžiningo elgesio priežastys nesikeičia šimtmečiais ir dažniausiai yra labai paprastos.

Visada ieškokite tiesos. Nors galbūt kas nors sakys, kad ne ji svarbiausia. Bet jeigu jums tiesa svarbi, ji lygiai taip pat gali būti svarbi ir kitiems.