Palaikau V. Orbaną bei jo idėjas dėl skubaus taikos siekio! Jis teisus, kad dabar pasaulis yra stumiamas link trečiojo pasaulinio karo. Lietuvą dabar valdanti LR Seimo dauguma savo sprendimais dėl Lietuvos karių siuntimo į Ukrainą provokuoja dar didesnio karo kilimą Europoje. Taip kyla grėsmė Lietuvos žmonėms, nes mūsų šalis greitai gali tapti karo dalyve. Taikos eisena buvo puiki proga pasakyti NE KARUI ir TAIP TAIKAI.

Atėjo laikas Europos Sąjungai grįžti prie pamatinių vertybių

Kelionė į Budapeštą buvo labai vertinga patirtis mūsų visai komandai, nes teko bendrauti tiek su pagrindiniu taikos eisenos organizatoriumi Zoltanu Lomniciu, tiek su partijos „Fidesz“ atstovais, kuruojančiais Rytų Europos ir Baltijos šalis. Taip pat buvo užmegzti ryšiai su Taikos eisenoje dalyvavusiais Europos Parlamento (EP) bei skirtingų šalių parlamentų nariais, kurie priklauso patriotinėms politinėms jėgoms.

Aptarėme Europoje ir pasaulyje susidariusią pavojingą situaciją dėl karo Ukrainoje ir dėl grėsmės, kad jis gali išplisti į kitas Europos šalis. Pagrindinė mintis, kurią išgirdau – visos Europos patriotinės politinės jėgos privalo susivienyti bendram darbui savo šalių viduje ir EP rinkimams. Dabar ES valdančios ir globalistų darbotvarkę įgyvendinančios politinės jėgos to baisiai bijo. Ir tai suprantama, nes, tarkim, Vokietijoje sparčiai auga palaikymas opozicinei „AfD“ partijai, kuri turi realių galimybių laimėti EP rinkimus, o naujajame Bundestage po rinkimų prognozuojama, jog būsimasis kancleris bus „AfD“ narys. Lietuvos liberalkonservatoriams tai yra paties baisiausio scenarijaus realizacija. Mano suburtos koalicijos komanda jau yra užmezgusi gerus ryšius su „AfD“.

Planuojame ir toliau palaikyti ryšius su panašių pažiūrų politikais visoje Europoje, kadangi mus vienija tos pačios vertybės ir bendras taikos siekis. Nors šiuo metu Europos Sąjunga yra skaldoma, ypač vertybiškai, tačiau stiprėjant tradicinių pažiūrų politinėms partijoms, bendromis pastangomis galima Europos Sąjungą grąžinti prie Roberto Schumano pamatinių tradicinių vertybių, kurių pagrindu ji ir buvo sukurta.

Taikos idėjas remia žmonės iš viso pasaulio

Džiugu buvo sutikti tiek daug žmonių iš viso pasaulio, kurie pasisako už TAIKOS idėjas. Akivaizdu, kad ne tik Vengrijos, bet ir daugelis kitų šalių piliečių nori stabdyti tai, kas šiuo metu vyksta Ukrainoje, ir supranta tolimesnės karo eskalacijos pražūtingas pasekmes.

Eisenoje sutikome bendražygius iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Slovakijos, Vokietijos, Prancūzijos, Nyderlandų, Italijos, Čekijos, Serbijos, Kroatijos, JAV, Australijos ir, žinoma, daug mus šiltai priėmusių vengrų!

Nustebino tai, kad vengrai puikiai žino, jog Lietuva yra valdoma „karo vanagų“. Vis tik mes buvome priimti šiltai ir maloniai. Džiugu buvo būti tokioje didelėje bendraminčių minioje, kurioje visi vieningai pasisako už taiką Europoje.

Taip pat, kalbant apie patį renginį, jis praėjo išimtinai taikiai. Neteko matyti nė vienos Rusijos vėliavos, todėl LRT kaltinimai, kad tai yra prorusiškas renginys, atrodo juokingi. Ir dar – kai lankiausi „Fidesz“ būstinėje, visiškai šalia jos pastebėjome opozicinių partijų reklaminius rinkiminius plakatus, nė vienas iš jų nebuvo nuplėštas ar apgadintas. Tai rodo aukštą Vengrijos valdančiųjų politinę kultūrą ir neigia mitus apie V. Orbano diktatūrą.

Ėmiausi veiksmų siekdamas saugios ateities Lietuvai

Seime pateikiau nutarimo pataisą svarstymui, kuria buvo galima užkirsti kelią Lietuvos kariams kaip instruktoriams vykti į Ukrainą. Liktų galimybė treniruoti ukrainiečius Lietuvoje ar bet kurioje NATO šalyje narėje. Tačiau įtakingas konservatorius Jurgis Razma pareikalavo išbraukti iš darbotvarkės mano TAIKĄ Lietuvoje saugančią pataisą!

Skandalas tas, kad sistemos sukurta diktatūrinė tvarka Lietuvoje vėl neleido net diskutuoti dėl tokios pataisos reikalingumo Lietuvai! Vos 14 Seimo narių kartu su manimi išdrįso palaikyti taikos ir saugumo kelią Lietuvai. Net Prancūzijoje vėl iš naujo pradėtos diskusijos šiuo egzistenciniu klausimu. JAV net du kandidatai iš trijų palaiko taiką – D. Trumpas ir Robertas Kennedy’is, bet Lietuva gyvena baime leisti kalbėti. Dievo valia mano Tėvynė yra Lietuvoje ir su komanda padarysime viską, kad mūsų mamoms ir tėčiams netektų raudoti netekus sūnų ir dukterų.

Šių metų Europos Parlamento rinkimai bus lemtingi Lietuvos ir Europos ateičiai

Svarbu žinoti, kad būtent Europos Parlamente spręsis Lietuvos likimas, kai bus balsuojama už Europos federalizacijos projektą, kuris mus paverstų JAV analogija, kai Briuselis su didžiosiomis šalimis nutars, kaip Lietuvai elgtis, ir neliks veto teisės bei mūsų valstybingumo! Būtina tam pasipriešinti, nenorime, kad Lietuvai tektų vergiškai linksėti galva.

Matydamas dabartines tendencijas tikiu, jog patriotinėms-politinėms jėgoms, kurių atstovai pateks į Europos Parlamentą, tikrai pavyks susijungti bendram darbui ir stabdyti ES federalizacijos projektą, kuris sukurtų Jungtines Europos Valstijas ir atimtų balso teisę iš tokių valstybių, kaip Lietuva. Todėl žmonių aktyvus dalyvavimas EP rinkimuose labai svarbus. Atsiveskite į rinkimus po draugą. Paprastas receptas pergalei prieš liberalkonservatorius – aktyvumas ir mūsų vienybė.

Mano suburta Taikos koalicija Europos Parlamento rinkimus vertina kaip pasirengimą Seimo rinkimams. Abu mūšiai svarbūs, bet lemiamas mūšis už Lietuvos valstybės išsaugojimą bus rudenį. Galimybė laimėti lemiamą mūšį atsiras tik tada, jei mūsų suburtos jėgos bus vieningos ir sugebės pasiryžti realiam apsijungimui. Taip sėkmę pasiekė patriotinės politinės jėgos Vengrijoje ir Lenkijoje. Žadame išmokti jų pamokas ir sugrąžinti Lietuvą žmonėms.