Ką turiu omenyje? Ogi skleidžiamą versiją, kad galbūt pats D. Trumpas suorganizavo pasikėsinimą į save...Tai ne tik, kad nesąmonė, tai – super nesąmonė. Ir ne dėl to, kad to D. Trumpui nereikėjo, nes jis pirmauja apklausose prieš dabartinį prezidentą Joe Bideną, bet ir dėl to, kad tokia sąmokslo teorija prieštarauja net minimaliai logikai ir joks gerbiantis save žmogus taip nepasakys.

Dabar įsivaizduokime šio „sąmokslo“ parengimo veiksmų seką:

78 metų D. Trumpas prašo 20-mečio jaunuolio teroristo: ar galėtum į mano ausį šauti, nes noriu būti išrinktas.

Jaunuolis atsako: taip, sere, žinoma, aš suprantu, kad mane po to likviduos, bet dėl jūsų esu pasirengęs paaukoti gyvybę. Aš šausiu jums į ausį iš daugiau kaip 100 metrų atstumo, bet jeigu netyčia pataikysiu į smilkinį ir jūs žūsite, tai nieko tokio, nepyksite?

Žinoma, jaunuoli, kad nepyksiu, atsako Donaldas.

Gerai, pasako jaunuolis, sutarta ir šypsodamasis nueina rengtis pasikėsinimui.

Patenkintas lieka ir D. Trumpas bei viliasi, kad jaunuolis bus taiklus ir pataikys į dešinę ausį, o ne į akį...

Na, kaip suprantate, tokiam scenarijui nepasirašytų net tik kad idiotas, bet net ir nemąstanti bedžionė iš Kauno zoologijos sodo.

Politikų „pasikėsinimų“ prieš save, inscenizacijų būta įvairiais laikais, tačiau tai nebūdavo tikri šūviai sau į ausį, akį, širdį ar kiaušus. Tai būdavo kitokio pobūdžio ir kalibro režisūra. Todėl reikia mokėti skirti, kada stebimas tikras įvykis, o kada – inscenizacija.

Nesu nei J. Bideno, nei D. Trumpo gerbėjas. Esu už tokį prezidentą, kuris rems visapusiškai Ukrainą ir stiprins NATO. Bet esu ir už elementarų loginį mąstymą, ir vertindamas nepasiduodu kategorijoms „myliu–nemyliu“.