„Pasidalinu prašymu ir atsakymu iš savivaldybės. Ašigalio gatvėje yra pavojingų ir stambiagabaričių atliekų priėmimo aikštelė, prie jos yra didelės duobės tiek pagrindinėje gatvėje, tiek ir važiuojant į aikštelę. Tūkstančiai kauniečių veža ten atliekas. Jau keli metai ten yra nemažos duobes.

Pranešiau apie tai savivaldybei, bet pasirodo duobės yra ne avarinės ir jų nesiruošiama tvarkyti. Tai ar Kaunas tik avarines duobes tvarko? Ir kas yra avarinė duobė, kažkur radau, kad gilesnė nei 10 cm, bet kažin ar jie ten važiavo ir matavo jas.

Kelių duobių sutvarkymas tikrai padėtų daug kam važiuojant į aikštelę ir pro ją. Nežinau, kodėl toks požiūris į problemą. Kitą kartą apie duobes net nepranešiu, nes vėl sakys, kad ne avarinė“, – antradienį rašė kaunietis, naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pateikęs ir dokumentų kopijas.

Prašymą sutvarkyti kelio duobes vyras Kauno miesto savivaldybės administracijos skyriui siuntė liepos 4 dieną.

Kauniečiui parengtame atsakyme nurodoma, kad minėtų duobių nežadama taisyti, o jei toks sprendimas gyventojo netenkina, siūloma ginčą spręsti teisme.

„Atsakydami į Jūsų prašymą, informuojame, kad duobės įvažiavime prie ašigalio g. 20A nėra avarinės. Asfaltbetonio dangos remontas šioje vietoje artimiausiu metu neplanuojamas.

Jeigu nesutinkate su Kauno miesto savivaldybės administracijos sprendimu, galite jį skųsti Lietuvos Respublikos administracinių bylų teisenos įstatymo numatyta tvarka“, – teigiama atsakyme, kurį pasirašė Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad remontuojamų gatvių sąrašą ir jų eiliškumą pagal balus Kauno mieste galima rasti čia.