„Rožių gatvė, žiūrint į Nevėžio pusę. 0.40val. pradėjau laukti debesų atsitraukimo ir net plika akimi stebėjau stulpų raudonį“, – dalijosi Haris Rutkūnas.

Šiaurės Pašvaistė
Šiaurės Pašvaistė
Šiaurės Pašvaistė

Kitus įspūdingus vaizdus pavyko užfiksuoti Antanui Paulauskui net 11300m. aukštyje!

Šiaurės pašvaistė
Šiaurės pašvaistė
Šiaurės pašvaistė

Dėkojame skaitytojams už pasidalintas nuotraukas!

Kaip anksčiau buvo rašoma Delfi, Spalio 1 dieną įvykęs Saulės žybsnis – antras pagal galingumą per visą 25-ąjį Saulės ciklą ir buvo X7.1 kategorijos. Kartu su žybsiu užfiksuotas ir vainikinės Saulės masės išsiveržimas – Saulės plazmos dalelių pliūpsnis, praneša NASA.

Remiantis Nacionalinės vandenynų ir atmosferos administracijos (NOAA) pranešimu, spalio 3-5 dienomis Žemėje tikimasi stiprios geomagnetinės audros.

„Spalio 1 dieną užfiksuotas X7.1 kategorijos Saulės žybsnis. Spalio 3-5 dienomis tikimasi G1-G3 geomagnetinės audros“, – teigiama NOAA pranešime.

Geomagnetinės audros metu dažniausiai susiformuoja vadinamosios Šiaurės (poliarinės) pašvaistės. Pastaruosius kelerius metus po stipresnių vainikinės masės išsiveržimų Šiaurės pašvaistės neretai matomos ir Lietuvoje.

Norite išsakyti savo nuomonę ar pranešti naujieną? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją