Dabar jau nežinosime, ar ten tikrai vyko kažkokie vakarėliai ir, jei taip, kaip stipriai buvo siaučiama. Jei tai tiesa, ir jei tai išties turėjo įtakos rezultatams, labai apmaudu. Juk tiek mokesčių mokėtojų pinigų į krepšinį kišama, sirgaliai naktimis nemiegojo, o yra ir kas skrido komandos palaikyti į kitą pasaulio kraštą. Elementariausia nepagarba Lietuvos žmonėms.

Bet mane dar labiau nustebino reakcijos po to, kai informacija buvo paviešinta. Iš trenerio – nei žodžio. Iš LKF – atsiribojimai ir atsimušinėjimai, kad nieko nebuvo. Na, gerai, tegul, nebent bus paviešintas ir koks vaizdo įrašas. Tačiau ką komentuoja patys krepšinio žiūrovai?

Dalis jų piktinasi, kaip ir aš, o kita dalis tokį elgesį tiesiog normalizuoja! Esą suaugę vyrai, negalim drausti išgerti po sunkių rungtynių. Esą nieko tokio, buvusių rinktinių žaidėjai esą dar ne taip „užbaliavodavo“. Atrodo, niekas negalvoja nei apie alkoholio poveikį fiziniams sugebėjimams prieš svarbias rungtynes, nei apie tiesiog – atsakomybę prieš jais tikinčius žmones.

Vis tik labiausiai šokiravo kitoje žiniasklaidos priemonėje paviešintas krepšininkų Jono Mačiulio ir Lino Kleizos interviu. Jie neįžiūrėjo jokios problemos tame, kad vakarėlis įvyko (o iš jų komentarų panašu, kad įvyko), tačiau visą kaltę suvertė rinktinės nariui, kuris, jų žiniomis, pranešė apie jį. Krepšininkai aiškina, kad jų laikais niekas taip neskųsdavo, o pranešusį asmenį vadina „kaziolu“ ir tikina, kad jam vietos rinktinėje nebebus.

Skaičiau ir netikėjau savo akimis. Ar grįžome į 90-uosius Kaune? Atrodo, daug pasiekę sportininkai, profesionalai, o iš burnos liejasi tokios bjaurastys. Darosi akivaizdu, kad Lietuvos krepšinyje kažkas išties negerai, ir ne tik dėl to, kad nebesugebame nieko laimėti. Panašu, kad tokie išgėrinėjimai išties trunka daugybę metų ir yra visiškai „normali“ rinktinės dalis, kurią toleruoja tiek treneriai, tiek LKF, tiek ir patys žaidėjai. O kai, matyt, naujos kartos atstovas pabandė kažką keisti, jis greitai nugesinamas, grasinant, kad karjera rinktinėje baigta.

Seniai girdėjau taip sakant, bet dabar ir pats imu tikėti, kad Lietuva nebe krepšinio šalis.

Ačiū, kad dalinatės savo nuomonėmis. Norite pranešti naujieną ar išsakyti mintis? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt