Vienintelis būdas išsiaiškinti, kuris skonis Jus pakerės, išmėginti juos visus! Galiu patikinti, jog šių saldainių gamybai sugaišite nedaug laiko. Ingredientų kiekis taip pat negausus. Be to, šių saldainukų gamyba tokia paprasta, kad į gamybos procesą galite drąsiai įtraukti net vaikus. Jau susigundėt?
Kviečiu paragauti kokosinių saldainių su traškiu migdolu viduje.
Mums reikės:
30g kokoso drožlių
10 šviežių datulių
10-15 lengvai pakepintų migdolo riešutų
žiupsnelio druskos
Papuošimui:
15g kokoso drožlių
Pirmiausia pasiruošiame migdolus. Jei Jūsų turimi migdolai su luobele, užpilkite juos verdančiu vandeniu. Po 15-20 minučių migdolų luobelė turėtų lengvai nusiimti tiesiog patrynus riešutą tarp pirštų. Tuomet, kai Jūsų riešutai jau nebeturi „marškinėlių“, juos galima lengvai pakepinti apie 10 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Riešutus pakepinti galite ir keptuvėje ant silpnos kaitros, nuolat pamaišydami. Taip paruoštus riešutus paliekame atvėsti.
Tuomet iš datulių išimame kauliukus. Datules kokteilinėje ar smulkintuvu sutriname kartu su kokoso drožlėmis, beriame druską. Formuojame saldainiukus, į kiekvieną iš jų įspausdami po riešutą. Apvoliojame kokoso drožlėse. Skonis nuostabus! Labai patiks kokoso gerbėjams! O tas riešutas viduje – tikra staigmena ragautojams!
O galbūt Jūs esate šokolado ir žemės riešutų mėgėjas? Tuomet šis receptas kaip tik Jums!
Mums reikės:
10 šviežių datulių
pusės stiklinės (apie 75g) lengvai kepintų žemės riešutų
1 valg. šaukšto kakavos
žiupsnelio druskos
Pirmiausia pasiruošiame žemės riešutus. Jei Jūsų turimi žemės riešutai su luobele, užpilkite juos verdančiu vandeniu. Po 15-20 minučių žemės riešutų luobelė turėtų lengvai nusiimti tiesiog patrynus riešutą tarp pirštų. Tuomet, kai Jūsų riešutai jau nebeturi „marškinėlių“, galima juos lengvai pakepinti orkaitėje apie 10 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tai galite padaryti ir keptuvėje, ant silpnos kaitros nuolat pamaišydami. Lengvai pakepintus riešutus paliekame atvėsti. Atvėsusius riešutus rankiniu smulkintuvu sutriname iki rupių trupinių.
Tuomet iš datulių išimame kauliukus. Datules sutriname kokteilinėje ar kitu smulkintuvu. Į gautą datulių masę, beriame lengvai kepintų žemės riešutų miltus, kakavą ir druską. Viską gerai permaišome su šakute. Tuomet rankomis formuojame rutuliukus. Gautus saldainiukus drąsiai galime laikyti šaldiklyje ilgą laiką. Maža paslaptis – taip laikomi saldainiukai darosi skanesni ir savo konsistencija bei skoniu netgi primena visų pamėgtus populiarius šokoladinius batonėlius. Net skeptikai, nemėgstantys datulių, paragavę šių saldainių buvo sužavėti.
O gal Jums labiau patinka subtilus slyvos ir sodrios kakavos derinys? Tuomet privalot paragauti šių saldainių!
Mums reikės:
stiklinės mirkytų džiovintų slyvų
stiklinės lengvai kepintų žemės riešutų
5 didelių šviežių datulių
1 valg. šaukštas kakavos be cukraus
žiupsnelio druskos
Pirmiausia, džiovintas slyvas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame bent pusvalandžiui. Kol slyvos mirksta vandenyje, lengvai kepintus žemės riešutus rankinio smulkintuvo pagalba susmulkiname iki rupesnių trupinių. Tuomet nuo džiovintų slyvų nupilame vandenį ir jas, kartu su datulėmis be kauliukų, sutriname smulkintuvu iki vientisos masės. Į gautą masę beriame riešutų trupinius, kakavą ir druską. Formuojame rutuliukus ir laikome juos šaldiklyje. Nuostabiai skanu, ypač turėtų patikti tiems, kas mėgsta slyvas šokolade.