Kodėl Europoje naminė degtinė įteisinta, o Lietuvoje – ir toliau ne?
Kaip kažkada pasakojo tuometinė Lietuvos kaimo turizmo asociacijos prezidentė Regina Sirusienė, jų organizacija prieš gerą dešimtį metų surengė išvažiuojamąjį Seimo Kaimo reikalų komiteto posėdį, kuriame dalyvavo ir Austrijos ambasadorius. Mat šioje šalyje, kaip ir Vokietijoje, Danijoje ar Šveicarijoje naminės degtinės gamyba bei realizacija puikiai sutvarkyta įstatymiškai. Teisę turėti bravorą gauna ne kiekvienas ūkininkas (įrodyk, kad tu to vertas), o prie kiekvieno bravoro – užplombuotas skaitiklis. Jei nors kartą bus pagaminta daugiau nei leista – toks ūkininkas daugiau naminės nebevirs. O išvarytą naminę jis turi teisę vartoti ne tik sau, bet ir parduoti besilankantiems turistams. Gražiuose suvenyriniuose buteliukuose. Bet – žymiai brangesnę, nei tų šalių „valstybinė“.