Estės Lidijos namų vaistinėlėje – vaistai, kurių veikliosios medžiagos – ir pregabalinas, ir alprazolamas. Dabar moteris jų griebiasi rečiau, vos kelis kartus per mėnesį: kai laukia labai sunki diena arba reikia labai daug visko nuveikti. Tik noras ryti tabletes kyla žymiai dažniau. Ji priklausoma nuo vaistų, ir jau niekada tos priklausomybės neatsikratys.

2017 metais mergina išgyveno labai sunkias ir skausmingas skyrybas: „Man taip skaudėjo, kad nebenorėjau gyventi. Miegoti absoliučiai negalėjau.“ Po kelerių metų psichiatras jai išrašė antidepresantų, kuriuos Lidija gėrė, tačiau nejautė, kad iš jų būtų kokios naudos. Dabar mergina labai gerai žino: „Jie paprasčiausiai man netiko“.

Deja, bet, nepaisydamas šito fakto, psichiatras nepabandė pakeisti antidepresantų kitais ar pakoreguoti jų dozės. Jis tiesiog skyrė Lidijai plačiai žinomo raminamojo vaisto, kurio veiklioji medžiaga yra alprazolamas. Iš pradžių po 0,25 gramo du kartus per dieną, tačiau neilgai trukus dozė buvo padidina. „Mano gydytojas nesivargino skaičiuoti miligramais, tad jau kitą kartą nusprendė, kad man reikia vartoti po gramą šio vaisto kasdien.“ Lidija sako, kad iš savo gydytojo receptą šiems vaistams galėjo gauti kada tik panorėjusi.