Kartu su lietuvių keliautojais garsioje Neapolio picerijoje ragaujame neregėtą picą.
Labiau nei mielinį blyną apdegusiais malkų krosnyje kraštais ji primena milžiniškus ragus. Karšta, garuojanti, kvapni, net pirštu neprisiliesi. Mūsų – gastronomijos vedlių misija – paaiškinti, kad ši pica – unikali. Pirmiausia, ji primena ilgą vėdarą. Išvirta karštame aliejuje su gardžiu kubeliais supjaustytų lašinukų – ciccoli ir ricotta – įdaru ši pica susijusi su vienu svarbiu įvykiu.

Kai lietuviai garsiai ima stebėtis „Tai argi čia pica?“, apie ragą pasakoja pats picerijos savininkas neapolietis Antonio Starita. Jo picerijoje šis patiekalas vadinasi corno di Maradona (liet. Maradonos ragai).

Niekam ne paslaptis, kad...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją