Nuostabi vištiena su apelsinais ir alyvuogėmis per 30 minučių
FOTO: Autoriaus archyvas
Kaip dažnai valgote vištieną? Dienos pietums, grįžę iš darbo, savaitgaliais? Remiantis statistikos duomenimis, Lietuvoje vištienos suvartojama kasmet vis daugiau – vienam gyventojui per metus jos tenka apie 30 kg. Vištiena mūsų dienomis laikoma mėgstamiausia paukštiena ir visame pasaulyje. Juokaujama, kad ateities civilizacijos apie mūsų stalo kultūrą spręs iš 50 milijardų per metus suvalgomų paukščių fosilijų. Esama daugybės būdų skaniai paruošti vištienos ketvirčius ar kulšeles, tik dažniausiai jie visi reikalauja bent valandos orkaitėje. Yra ir paprastų receptų, labai greitų, tinkamų neturintiems laiko, bet norintiems maisto lyg iš restorano žmonėms. Šiandien papasakosiu apie vieną greičiausių vištienos ketvirčių paruošimo būdų, kuris niekada nenuvylė.