Nesiraukykite: patys juk spoksote, kai kur nors užsienio degalinėje pamatote albanų arba rumunų sunkvežimį su iššokusiu vairuotoju, apsiavusiu šlepetėmis („flip–flopais“, „tapkėm“), kurios iš tolo kvepia šoferio tėvyne.

Todėl čia pakalbėsime apie sovietinių lietuvių požymius, kuriems reikia kuo greičiau atjungti sankabą ir užgesinti variklį.

1. Pamirksėk, kai matai policiją/Pranešk apie trikojus

Sovietinis lietuvis mano, kad didžiausias pavojus kelyje yra policininkas (arba trikojis), nors problema ant keturių ratų (ir mirtis už kampo) yra tik jis pats. Beždžioniukas su teisėmis nejaučia priežasties ir pasekmės ryšio tarp nesaugaus greičio ir savo gyvenimo trukmės.

Maža to, vairuojantis pilvūzas, apsitempęs sintetinę maikę, įsikišęs šeimų sąjūdžio ir žemaičių vėliavėles į niauktus langus ir rūkantis kontrabandinius tabako gaminius yra įsitikinęs, kad „nesąmoningų greičio ribojimų“ pridėjo keliuose piktybiniai elementai: europiečiai, genderiniai veikėjai, feministės ir Landsbergis. Teisingą saugų greitį žino pats pilvūzas: greitis atitinka Stambulo konvenciją kvadratu.

2. Kyšis policininkui, kad kelias nedulkėtų

Nustebsite, bet tokių dar yra. Policiją atpratinti nuo kyšių ėmimo buvo lengviau, negu sovietinio pavyzdžio kyšininkus nuo jų siūlymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)