Straipsnis delfi.lt pirmą kartą publikuotas 2018-06-01

Norėjo tarnauti Afganistane, o tapo – virėju

Būtent persikėlęs į šalia Žagarės miesto esantį kaimą, Arūnas įkūrė Žiemgalos krašto kulinarinio paveldo asociaciją ir pradėjo žmones mokyti gaminti tradicinį Žagarės patiekalą – kleckus. „Aš jaunystėje tarnavau Tarybų armijoje. Norėjau į Afganistaną, o tapau virėju, tarnavau prie Maskvos. Ir kol netapau virėju, tol nesidomėjau kulinarija. Niekada negalvojau, kad gyvenime darysiu tokius dalykus, kuriuos darau dabar“, – šypteli metų pašnekovas.

Vos įžengus į kaimo turizmo sodybos vidų, Arūnas ir jo mama Janina pastato visus prie darbo – gaminsime ruginės tešlos kleckus. Būtent juos prieš kelerius metus Arūnas sertifikavo ir dabar veda edukacines kulinarinio paveldo puoselėjimo pamokas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją