Straipsnis delfi.lt pirmą kartą publikuotas 2018-06-01
Norėjo tarnauti Afganistane, o tapo – virėju
Būtent persikėlęs į šalia Žagarės miesto esantį kaimą, Arūnas įkūrė Žiemgalos krašto kulinarinio paveldo asociaciją ir pradėjo žmones mokyti gaminti tradicinį Žagarės patiekalą – kleckus. „Aš jaunystėje tarnavau Tarybų armijoje. Norėjau į Afganistaną, o tapau virėju, tarnavau prie Maskvos. Ir kol netapau virėju, tol nesidomėjau kulinarija. Niekada negalvojau, kad gyvenime darysiu tokius dalykus, kuriuos darau dabar“, – šypteli metų pašnekovas.
Vos įžengus į kaimo turizmo sodybos vidų, Arūnas ir jo mama Janina pastato visus prie darbo – gaminsime ruginės tešlos kleckus. Būtent juos prieš kelerius metus Arūnas sertifikavo ir dabar veda edukacines kulinarinio paveldo puoselėjimo pamokas.