Dar labiau jis pasikeitė per pandemiją ir karantiną. Mišelininiai restoranai tyliai užsidarinėja, o Neapolio picerijos klesti. Šeštadieniais, kaip senais gerais laikais, minios žmonių gatvėje kantriai laukia numeriuko, kad galėtų suvalgyti išsvajotą marinarą. Picų kainos stabiliai kyla.

Yra trys picų valgymo mentalitetai. Pirmas: valgyti bet kokį kepinį, pridengtą jūros gėrybėmis, Chalapos paprikomis, sulaistytą sintetinių trumų aliejumi, ir įsivaizduoti, kad valgai picą. 

Antras: valgyti picą, kuri visais įmanomais būdais stengiasi būti panaši į neapolietišką. Tikėti arba abejoti jos autentiškumu, suprasti, kiek ji panaši į neapolietiškąją. Arba – atvirkščiai suprasti, kiek jai dar visko trūksta iki neapolietiškos.

Trečias: nuskristi iš Kauno į Neapolį. Nueiti į vieną seniausių, šimtą ir daugiau metų menančių picerijų – „Starita“, „Da Michele“, „Gorizia“, „Lombardi“, paragauti ir suprasti, koks šedevras yra „pizza verace Napoletana“. Nes pica gimė ten, tarp išdžiautų skalbinių, prakartėlių dirbtuvių, skrudinamos kavos kvapo. Gimė karalystėje, nors ne visiems lemta tai žinoti.

Dar labiau jis pasikeitė per pandemiją ir karantiną. Mišelininiai restoranai tyliai užsidarinėja, o Neapolio picerijos klesti. Šeštadieniais, kaip senais gerais laikais, minios žmonių gatvėje kantriai laukia numeriuko, kad galėtų suvalgyti išsvajotą marinarą. Picų kainos stabiliai kyla.

Yra trys picų valgymo mentalitetai. Pirmas: valgyti bet kokį kepinį, pridengtą jūros gėrybėmis, Chalapos paprikomis, sulaistytą sintetinių trumų aliejumi, ir įsivaizduoti, kad valgai picą. 

Antras: valgyti picą, kuri visais įmanomais būdais stengiasi būti panaši į neapolietišką. Tikėti arba abejoti jos autentiškumu, suprasti, kiek ji panaši į neapolietiškąją. Arba – atvirkščiai suprasti, kiek jai dar visko trūksta iki neapolietiškos.

Trečias: nuskristi iš Kauno į Neapolį. Nueiti į vieną seniausių, šimtą ir daugiau metų menančių picerijų – „Starita“, „Da Michele“, „Gorizia“, „Lombardi“, paragauti ir suprasti, koks šedevras yra „pizza verace Napoletana“. Nes pica gimė ten, tarp išdžiautų skalbinių, prakartėlių dirbtuvių, skrudinamos kavos kvapo. Gimė karalystėje, nors ne visiems lemta tai žinoti.

Tiems, kurie dar nenuskrido į Neapolį, nes bijo mafijos, arba tiems, kurie nuskrido ir pasakė, kad Neapolis – itin skurdus miestas su pigiomis picomis, siūlau išeitį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)