Prieš daugiau nei dešimtmetį buvo Lietuvoje toks anglų restoranininkas, atidaręs gana blankų restoraną Užupyje ir susirinkęs skandalingą šlovę neapdairiais pareiškimais: girdi, Lietuva yra picų kraštas, o jis pamokysiąs lietuvius valgyti tikrą maistą, o ne picas.
pica
197 straipsnių
Pica – krosnyje iškeptas, dažniausiai apvalus plokščias kepinys su sūriu bei įvairiais ingridientais. Patiekalas kilęs iš Italijos, kaip vargingų žmonių maistas.
Pakalbėkim apie kainas, nes šiaip kainos daugumai skaitytojų įdomiau, negu skonis (žmonės rūpinasi tuo, kas jiems skauda, o skonio receptoriai daugelio nėra išlavinti, jie valgytų ir virtuvės kempinę, užkeptą su kečupu ir sūrio gaminiu, jeigu būtų gera nuolaida, kas puikiai paaiškina priežastį, kodė...
Savaitgalį sostinėje, po tris dienas parodos „Taste Vilnius Horeca“ metu Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos organizuotų nacionalinių konkursų paskelbti geriausi šalies virtuvės profesionalai. Konkursą „Geriausias Lietuvos konditeris 2024“ laimėjo Miglė Galvydytė, konkursą „Geriaus...
Į kokią šiukšlių dėžę turėtų keliauti picos dėžė? Jeigu manote, kad tikrai į skirtą popieriui, klystate! Tad koks būtų teisingas sprendimas? Panašu, kad Vokietijos Ešvėgės miestas rado atsakymą – čia galima rasti specialių būtent picoms dėžėms skirtų šiukšliadėžių.
Rugpjūčio 2 d., gavę pranešimą, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Kauno apygardos priežiūros skyrius patikrino picų kepimą ir tiekimą vartotojams vykdžiusį vagonėlį „Fast pizza BARBECUE“, adresu Kauno apskr., Kauno r. sav., Zapyškio sen., Dievogalos k., priklausantį UAB „Ausiva“. P...
Vasarą į Nidą suplūsta daugybė poilsiautojų iš visos Lietuvos ir užsienio, todėl duris šiame kurorte atveria įvairios sezoninės kavinės, restoranai, užeigos, picerijos. Tad šį kartą – apie picas. Nors picą valgyti reikia Italijoje, itališko skonio išsiilgus galima jos užsinorėti ir Nidoje – nes kodė...
Ši Dortmundo picerija ne juokais pasišovė išsiskirti iš minios. Nuo balandžio vidurio klientams kepa picas, kokių dar nematėte. Apie perlenktą picą tikriausiai girdėjo ar ragavo daugelis, o kaip dėl sulankstytos picos? Mahmudas Chahrouras savo klientams neduoda nei peilių, nei šakučių. Šio 35 metų p...
Tortilijų pica yra greitai pagaminama ir turi begalę variacijų. Šis receptas yra visų sūrio mėgėjų svajonė, todėl verta išbandyti.
Picų kepėjai daugiau nei iš 14 šalių atvyko į Argentinos sostinę Buenos Aires, kur įvyko pasaulio picų čempionatas. Įdomiausia kategorija – „Laisvojo stiliaus akrobatika“: dalyviai rodė savo įgūdžius, mėtydami picos tešlą į orą.
Tiksliau, pasirinkau picą. Tiksliau, ją man parinko mano nuostabioji dukra Milda Maria, bet apie tai tuoj.
Nuo šiol „Čili Pizza“ kasdien galima atrasti vis kitą skonių derinį – restoranų tinklas pristato net keturis savaitinius dienos pietų meniu. Įtraukiant naujus patiekalus labiausiai atsižvelgta į sezoniškumą – meniu atsiradusius gaivesnius patiekalus padiktavo pavasario siūlomos gėrybės.
Pica neabejotinai yra tarp pačių mėgstamiausių ir populiariausių valgių Lietuvoje. Jeigu paskaičiuotume, picerijų savo miestuose bei kaimuose tikriausiai turime dvigubai daugiau nei tradicinius, lietuviškus patiekalus ruošiančių kavinių ir restoranų. Tačiau tokios picos, kokią kepa Zanzibare, mes Li...
„Šią vasarą jau trečius metus iš eilės krosnį kursiantis „Kumeliuko sapnas“ – vieta, kur maišosi itališkos tradicijos ir patys neįtikėtiniausi skoniai, sukurti su autentiškais, lietuviškais produktais. Picų kepėjai čia sukasi buvusioje arklio priekaboje, įsikūrusioje Kačerginės pušų pavėsyje, greta ...
Pica su burata – toks patiekalas, kurį gardžiausia valgyti keliems. Didelę picą smagu laužyti ir kabinant buratos sūrį mėgautis maistu ir buvimu drauge. Pica su burata patiks ir jūsų mažiesiems.
Kai nėra laiko, kviečiame gaminti mini picas su špinatais. Procesas greitas, o rezultatas – nuostabus. Iš vieno „Mantinga“ picos tešlos lakšto pagaminsite 6 mini picas su špinatais.
Su šv.Velykom jus visus, gražių margučių, ir jūsų mėgstamas restoranų kritikas pasirodo, kaip esate įpratę, su gerąja naujiena.
Susiruošėte gaminti picą, o picos pado neturite? Ne bėda – juk jį galimapasigaminti patiems. Ir, patikėkite, toks picos padas bus kur skanesnis už pirktinį.
„Dieve, kas čia ir suvalgo visas tas bulkas?“,– žingsniuodama Neapolio Toledo gatve neatsistebi mūsų gastronominio turo keliautoja.
Susiruošusiems gaminti picą kviečiame išbandyti naminės picos tešlos receptą. Lengvas, o pakepus – traškus padas bus tikras maonumo garantas.
Nors Jums šis patiekalas gali būti ir naujiena, tačiau Italijoje jis žinomas jau daugiau nei šimtmetį. Pinsa sparčiai populiarėja pasaulyje kaip sveikesnė picos alternatyva, tad nuo gruodžio net 7 skirtingos Pinsa rūšys bus įrašytos į gausiai naujienomis praturtintą „Charlie Pizza“ meniu.