Į pavakarę pasigirdo motociklo birbimas. Staiga iš už posūkio į Senamiestį išniro motociklas „Zundapp KS-750“. Kiek pavažiavęs vokietis stebtelėjo, tvirtai nuleido abi kojas. Variklio neišjungė, akis dengė apdulkėję apsauginiai akiniai, rankos atraitotomis rankovėmis ant vairo ragų. Stovėjo ir atidžiai tyrinėjo miestelį...

Vieni 291-osios Vermachto pėstininkų divizijos daliniai traukė pro Palangą, pajūriu tiesiai į Liepoją, o kiti pro Skuodą per Priekulę į Latvijos gilumą. Netrukus Skuode pasirodė pirmieji vokiečių kareiviai, stumdami savo pilkai dažytus dviračius su šalmais, pakabintais ant dviračių rankenų.

„Dar dabar matau, kaip pirmasis apdulkėjęs dviratininkas, ne visai blondinas, turėjo apskritus akinius, kurių rėmai labai paprasti, lyg iš vielos padaryti buvo <...> jo žingsnis tebebuvo tvirtas, o žvilgsnis tiesus ir tolimas. Į šonus nesidairė. Kai žmonės plojo, šaukė, jo dėmesys visai kitur buvo“, – prisimena Raimundas Šukys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)