Net ir autoritetingiausiems analitikams kol kas telieka tik spėlioti, kokios aplinkybės sustabdė savaitgalio maištą Rusijoje ir koks likimas laukia jo iniciatoriaus J. Prigožino ir jam lojalių „Vagner“ stamdinių.

Kol keliamos įvairiausios versijos, kodėl iš tikrųjų sustojo link Rusijos sostinės judėjusi grupuotės kolona ir kam ji buvo pasirengusi, žvalgomasi ir į artimiausius pagrindinio maištininko J. Prigožino parankinius. Vienas jų – bauginančios išvaizdos D. Utkinas.

53-ejų buvęs specialiųjų pajėgų papulkininkis, pagarsėjęs savo nacistinėmis pažiūromis ir, anot naujienų agentūros „Reuters“, pats asmeniškai vadovavęs į Maskvą riedėjusioms 5 tūkst. „Vagner“ smogikų pajėgoms.

Su D. Utkinu siejamos ir pačios „Vagner“ bendrovės susiformavimo ir įkūrimo ištakos. Tačiau daugumą jo biografijos faktų dengia migla, kurią prasklaidyti kiek daugiau yra pavykę tyrimui centrui „Dosjė“ ir kai kuriems Ukrainos žurnalistams.

O juos dominančių faktų D. Utkino gyvenimo kelyje netrūksta.

„Jis gyveno tarsi tarp dviejų ugnių. Iš vienos pusės – aš, iš kitos – jo motina. Jis su ja netgi šnabždėdamasis kalbėdavo. Ji labai norėjo, kad jis pasiliktų Ukrainoje, ten tarnautų. Iš esmės dėl jo santykių su mama mes ir išsiskyrėme“, – tvirtino pirmoji D. Utkino žmona Jelena Ščerbinina, su kuria karininkas išsiskyrė dar 2000-aisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)