Vokiečių okupantai laikė save tamsių šalių gelbėtojais

Tiek per Pirmąjį, tiek ir per Antrąjį pasaulinius karus vokiečių valdžia bandė įtvirtinti prostitucijos kontrolę okupuotose teritorijose. Iš pradžių tai buvo daroma siekiant užkirsti kelią lytiniu keliu plintančių ligų perdavimui kariams. Žurnale „Gender & History“ publikuotame straipsnyje istorikai Maren Röger ir Emmanuelis De Bruyne’as rašo apie tai, kaip buvo sukurta prostitucijos ir viešnamių sistema vokiečių armijoje, vykdoma jų kontrolė ir prie ko ji privedė

Istorikė Dagmar Herzog rašė, kad Pirmojo pasaulinio karo savaitės prasidėjo vokiečių invazija į Belgiją ir Prancūziją. Tikėtasi, kad karas bus trumpas, todėl Vokietijos kariuomenės vadovybė net nekėlė klausimo dėl karių seksualinių poreikių. Priešingai, valdžia tikėjo, kad karas prisidės prie moralinio tautos atgimimo, kurį įkūnijo didvyriškas mobilizuotas karys, rašo jstor.org.

Tačiau 1914 metų lapkričio pabaigoje įvyko lūžis – kariuomenei keliami tikslai nebuvo pasiekti. Vokietijos kariuomenės vadovybė turėjo susitaikyti su tuo, kad karas bus ilgas, o plintančios venerinės ligos gali pakenkti karių moralei. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją