Auginimas be antibiotikų – ne vienintelis įmonės pasididžiavimas

Unikalios gamybos grandinės „nuo lauko iki stalo“ vystymas leidžia įmonei užtikrinti kiekvieno proceso kontrolę bei atsekamumą ir diegti sprendimus, kurie užtikrintų paukščių sveikatingumą kiekviename auginimo etape.

„Patys auginame tėvinius pulkus, inkubuojame kiaušinius, periname vienadienius viščiukus ir auginame mėsinius produkcijos gamybai. Mėsiniai viščiukai auginami laisvi ant kraiko ir lesinami tik subalansuotu, mūsų pačių gamintu aukščiausios kokybės lesalu, užtikrinant kuo geresnes paukščių laikymo sąlygas. Tik atsakingai prižiūrėdami kiekvieną procesą galime būti tikri, kad užauginsime natūraliai stipresnį imunitetą turinčius ir sveikus paukščius, kurių nereikia gydyti antibiotikais“, – pasakoja T. Sprindžiūnas.

Įmonė gali didžiuoti ne tik aukščiausios kokybės vištiena be antibiotikų, bet ir plačiu produktų asortimentu, kuris atitinka šiuolaikinių vartotojų poreikius.

„Vilniaus paukštyno“ vadovas Tadas Sprindžiūnas

Vilniaus paukštynas“ pirmasis iš vištienos augintojų Lietuvoje pelnė sertifikatą, suteikiantį teisę vištienos produkciją ženklinti Nacionalinės maisto kokybės (NKP) ženklu „Nacionalinė kokybė Lietuva“. Šis sertifikatas yra svarus kokybės įvertinimas, rodantis, kad produkcija atitinka išskirtinius reikalavimus. Tarp jų ne tik paukščių auginimas be antibiotikų, bet ir griežti standartai, susiję su gyvūnų gerove, naudojamų lesalų kokybe (be GMO), tvaria ir aplinkai draugiška gamyba, bei natūralūs gamybos procesai, nenaudojant jokių sintetinių priedų ar skonio stipriklių.

„Nuolat analizuojame vartotojų poreikius ir plečiame savo produktų asortimentą. Siekiame kurti ne tik sveikus, bet ir patogiai paruošiamus bei unikalių skonių gaminius. Tai leidžia mums patenkinti tiek kasdienius vartotojų poreikius, tiek pasiūlyti naujų produktų atradimų. Keliam sau tikslą siūlyti inovatyvius produktus ir koja kojon eiti su vartotojų poreikiais“, – dalinasi T. Sprindžiūnas.

Vilniaus paukštyno produkcija

„Vilniaus paukštyno“ produkciją skanauja visame pasaulyje

Lietuvos vartotojams mėgautis itin šviežia bei kokybiška produkcija leidžia ne tik išskirtinės auginimo technologijos, bet ir trumpos tiekimo grandinės. O „Vilniaus paukštyno“ produkcija paukštienos mėgėjai gali džiaugtis net 40 skirtingų pasaulio šalių.

Kaip pastebi T. Sprindžiūnas, tokių reikšmingų rezultatų pasiekti leidžia bendrovės taikomi itin aukšti kokybės bei gyvūnų gerovės užtikrinimo standartai ir investicijos į inovatyvius sprendimus.

Vilniaus paukštyno produkcija

„Šis įvertinimas mums labai svarbus – nors jį pelnėme už 2022 metų pasiekimus, už jų slypi daugybės metų darbas. Kiekviena naujai atverta rinka, kiekviena išlaikyta ar praplėsta jau turėta reikalauja kasdienio mūsų komandos atkaklumo, pasiryžimo augti, keistis ir greitai reaguoti į besikeičiančius tarptautinių klientų poreikius“, – sako Vilniaus paukštyno generalinis direktorius.

Bendradarbiauja „Vilniaus paukštynas“ ne tik su Europos rinka – Lietuvoje užauginta vištiena pasiekia ir gerokai tolimesnes šalis, tokias kaip Japonija ir Vietnamas. Tačiau viena iš svarbiausių eksporto krypčių įmonės vadovas įvardina Skandinavijos šalis. Šis regionas žinomas dėl griežtų maisto saugos ir kokybės standartų, todėl sėkmė šiose rinkose yra ženklas, kad „Vilniaus paukštynas“ atitinka aukščiausius pasaulinius reikalavimus.

Vilniaus paukštynas

Paukštyno vadovas papildo, kad siekiant stiprių tarptautinių prekybos partnerysčių, svarbu ne tik pelnyti pasitikėjimą, tačiau ir gebėti lanksčiai prisitaikyti prie įvairių rinkų poreikių, galėti  nuolat investuoti į inovatyvius sprendimus ir naujų gaminių kūrimą.

„Kiekviena rinka turi skirtingų poreikių, tad priimame individualius užsakymus, užsienio klientams ar prekių ženklams gaminame išskirtinius, tik jiems kurtus produktus. Siūlome įvairius išpjaustymus, kuriame naujas receptūras. Žinoma, tam reikia investicijų tiek į gamybą, tiek į žmogiškuosius išteklius, tačiau svarbiausia – pasiryžimo nuolat keistis“, – įsitikinęs T. Sprindžiūnas.

Vilniaus paukštyno produkcija

Darbuotojai – svarbiausia įmonės investicija

Ilgametė specialistų patirtis ir įdirbis, derinami su moderniausiais technologiniais sprendimais leido „Vilniaus paukštynui“ tapti rinkos lyderiu Lietuvoje ir visoje Europoje.

Įmonės generalinis direktorius džiaugiasi, kad nemaža dalis specialistų čia darbuojasi nuo senų laikų – darbuotojas „rekordininkas“ įmonėje skaičiuoja jau 50–tus karjeros metus, tačiau stažą skaičiuojančių dešimtmečiais yra net keli šimtai. Iš viso įmonėje dirba beveik 1800 darbuotojų.

Darbuotojų lojalumą T. Sprindžiūnas itin vertina, mat be patirtį sukaupusių specialistų žinių išsilaikyti šioje srityje verslui būtų labai sunku.

Vilniaus paukštynas

„Viščiukų broilerių auginimas – tikrai sudėtingas biologinis procesas. Išsibalansavus nors vienam parametrui – temperatūrai, vandens kokybei, atsiradus išorės grėsmėms – situacija paukštidėje akimirksniu gali tapti kritinė. Ilgametę patirtį turintys mūsų specialistai jau perpratę visus darbo niuansus, tad ne tik profesionaliai reaguoja į iššūkius, bet ir geba įžvelgti galimas grėsmės, užbėga nesklandumams už akių. Galbūt skamba neįtikėtinai, tačiau mūsų paukštininkai net iš garso supranta, ar viščiukai gerai jaučiasi, ar jiems nieko nestinga“, – pasakoja pašnekovas.

Tokios žinios, anot įmonės vadovo, vien iš teorijos neįgyjamos: labai svarbi praktika ir realus darbas, tačiau ne tik tai – dirbant paukštyne, būtinas gebėjimas kurti santykį su gyvūnu.

„Stebime paukščių auginime diegiamas inovatyvias technologijas ir gerąsias praktikas stengiamės pritaikyti savo veikloje, tačiau būtent jų, mūsų ilgamečių specialistų, dėka galime didžiuotis tvaria ir į gyvūnų gerovę orientuota auginimo technologija ir drąsiai galime sakyti, kad savo srityje esame geriausi ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje“, – sako T. Sprindžiūnas.