Vilniaus paukštynas

134 straipsnių

Vilniaus paukštynas – vienas iš didžiausių lietuviškos vištienos gamintojų. Įmonių grupei priklauso ir Kaišiadorių paukštynas.

Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Aukščiausia kokybė – tai ne atsitiktinumas, o sąmoningas sprendimas. Tuo vadovaujasi „Vilniaus paukštynas“, nusprendęs siekti NKP (Nacionalinės kokybės produktų) sertifikato. „Tai nebuvo lengvas žingsnis – reikėjo įdėti daug darbo, investicijų ir pokyčių visoje gamybos grandinėje. Tačiau mums tai bu...

2025.04.08 13:58
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Didėjant vartotojų sąmoningumui apie maisto kokybę, aplinkosaugą ir gyvūnų gerovę, paukštienos augintojai nuolatos ieško būdų, kaip užtikrinti aukštos vertės, tvariai užaugintą produkciją bei pabrėžti jos išskirtinumą. Viena iš priemonių tai padaryti – nacionalinę maisto kokybės sistema (NKP – nacio...

2025.03.20 16:16
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Prekybos centruose galima rasti paukštienos, pagamintos iš paukščių, užaugintų be antibiotikų. Nors iš pažiūros visa mėsa lentynose gali atrodyti panaši, toks auginimo būdas reiškia, kad paukščiai visą auginimo laikotarpį buvo sveiki ir nereikėjo jų gydyti cheminiais vaistais. Ši Europos Sąjungos pa...

2025.02.28 12:06
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Pirmieji be antibiotikų užaugintos paukštienos produktai pirkėjams buvo pristatyti prieš daugiau nei šešerius metus, žengiant koja kojon su Europos Sąjungos tendencijomis. Nors šviečiant visuomenę apie tokios paukštienos naudą prireikė nemažai pastangų, jos populiarumas nuosekliai auga. Vis dėlto ir...

2025.02.28 12:06
Parengė Vilniaus paukštynas

Nors pasaulinės tendencijos rodo augantį privačių prekės ženklų populiarumą, vartotojų pasitikėjimas gerai žinomais prekių ženklais išlieka tvirtas. Naujausias tyrimų agentūros „RAIT Custom Research Baltics“ atliktas tyrimas atskleidė, kad mėsos kategorijos lyderiai ne tik išlaikė, bet ir ženkliai p...

2025.01.21 11:08
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Daugelis renkasi Lietuvoje užaugintą paukštieną ne tik palaikydami vietinius ūkininkus, bet ir dėl akivaizdžių privalumų. Trumpesnės tiekimo grandinės užtikrina, kad švieži produktai greičiau pasiekia parduotuves, išlaikydami natūralų skonį. Be to, aiški produkcijos kilmė suteikia daugiau pasitikėji...

2024.11.29 15:44
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Šiandien, kai parduotuvių lentynos lūžta nuo įvairiausių produktų gausos, kaina dažnai tampa lemiamu vartotojų pasirinkimo kriterijumi. Tačiau Lietuvos ūkininkai, siekiantys aukščiausių kokybės standartų, yra įsitikinę – pirkėjai vertina vietinės produkcijos unikalumą. Tai skatina juos ne tik puosel...

2024.11.28 11:31
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Vištiena – vienas populiariausių pasirinkimų lietuvių racione. Tai ne tik sveika ir kasdienę mitybą praturtinanti, bet ir daugybę galimybių kulinariniams eksperimentams suteikianti mėsa. „Vilniaus paukštyno“ naujų produktų kūrimo technologas Raimondas Čironis dalijasi vertingais patarimais, kaip pa...

2024.11.27 15:11
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Mūsų šalies gyventojų itin vertinama Lietuvoje užauginta ir pagaminta paukštiena sėkmingai įsitvirtino užsienio rinkose. Ir tam yra svarių priežasčių – pagal Nacionalinę maisto kokybės (NKP) sistemą sertifikuoti vištienos produktai vertinami kaip sveikatai palankesni ir išskiriantys itin aukšta koky...

2024.11.22 11:51
Sigutė Limontaitė

Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, viena iš populiariausių mėsos rūšių – vištiena. Ją paprasta pagaminti, o patiekalai gali būti tokie įvairūs, kad patiks ir vaikui, ir išrankiausiam gurmanui. Jau 60 metų veikiantis „Vilniaus paukštynas“ vištieną lietuviams siūlė dar tada, kai buvo įprasta pirkti ...

2024.11.19 06:00
Sigutė Limontaitė

Dabar valgydami vištieną turbūt net nesusimąstome, kad vos prieš kelis dešimtmečius Lietuvoje buvo įmanoma gauti tik neišpjaustytų paukščių, jie buvo parduodami turguose. Populiarios rūšies mėsos transformacija lietuviškoje virtuvėje prasidėjo nuo mažo ūkio, kuris per 60 metų išaugo iki vienos didži...

2024.11.15 05:45
Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Šiandien vis daugiau žmonių atidžiai renkasi, kas patenka į jų lėkštes. Noras maitintis sveikiau ir atsakingiau skatina mus ieškoti produktų, kurie ne tik naudingi sveikatai, bet ir yra tvariai užauginti ar pagaminti. Juk maistas, kuris maitina mūsų kūną, gali prisidėti ir prie švaresnės aplinkos kū...

2024.11.14 13:31