Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, viena iš populiariausių mėsos rūšių – vištiena. Ją paprasta pagaminti, o patiekalai gali būti tokie įvairūs, kad patiks ir vaikui, ir išrankiausiam gurmanui. Jau 60 metų veikiantis „Vilniaus paukštynas“ vištieną lietuviams siūlė dar tada, kai buvo įprasta pirkti ...
Vilniaus paukštynas
118 straipsnių
Vilniaus paukštynas – vienas iš didžiausių lietuviškos vištienos gamintojų. Įmonių grupei priklauso ir Kaišiadorių paukštynas.
Vieno didžiausių Lietuvos paukštynų istorija: buvo laikas, kai niekas nežinojo, kas tie broileriai, o šiandien jų užauginama 45 mln. per metus (2)
Dabar valgydami vištieną turbūt net nesusimąstome, kad vos prieš kelis dešimtmečius Lietuvoje buvo įmanoma gauti tik neišpjaustytų paukščių, jie buvo parduodami turguose. Populiarios rūšies mėsos transformacija lietuviškoje virtuvėje prasidėjo nuo mažo ūkio, kuris per 60 metų išaugo iki vienos didži...
Šiandien vis daugiau žmonių atidžiai renkasi, kas patenka į jų lėkštes. Noras maitintis sveikiau ir atsakingiau skatina mus ieškoti produktų, kurie ne tik naudingi sveikatai, bet ir yra tvariai užauginti ar pagaminti. Juk maistas, kuris maitina mūsų kūną, gali prisidėti ir prie švaresnės aplinkos kū...
Po pasaulį per skirtingus skonius pakeliauti kviečiantis Orijus Gasanovas šį kartą siūlo nusikelti į saulėtąją Ispaniją – kraštą, kurį jau puikiai pažįsta ir gera jo draugė Jurga Baltrukonytė, juokais save vadinanti Lietuvos ispane.
Paukštininkystė yra viena tvariausių veiklų baltymų gamyboje, o jos poveikis klimato kaitai – vienas mažiausių. Ji išskiria mažiausiai CO2 lyginant su kitomis gyvulininkystės šakomis, tokiomis kaip jautienos ar kiaulienos gamyba. Tai lemia efektyvesnis pašarų naudojimas ir mažesnis paukščių maitinim...
Vilniaus paukštynas – didžiausias ūkis Lietuvoje. Vien auginimo padalinių plotai užima beveik 400 000 kv. m., o tai – beveik 60 futbolo stadionų. Tad kaip čia auginamos vištos?
Pagaminama greitai ir labai paprastai, gana nebrangi ir išties maistinga vištiena užkariavusi pagarbią vietą ant dažno lietuvio stalo ir iš ten nė neketina pasitraukti. Kol dietologai kalba apie šios paukštienos naudingas savybes, mes pakalbėkime apie tai, kaip parduotuvėje pasirinkti tinkamiausią v...
Ne tik profesionalus keliautojas, bet ir patyręs įvairiausių patiekalų ragautojas Orijus Gasanovas šį kartą kviečia leistis į skonių kelionę po Meksiką. O kas gi kitas galėtų geriausiai pristatyti šios šalies maisto kultūrą, jei ne tikra meksikietė – čia gimusi ir augusi, tačiau Lietuvoje jau šeštus...
Lietuviai puikiai pažįsta „Vilniaus paukštyno“ produkciją: žalios spalvos pakuotėse, matomose parduotuvių lentynose, slepiasi aukščiausios kokybės produktai. Čia rasite be antibiotikų užaugintą vištieną ir platų pasirinkimą greitai paruošiamų vištienos produktų.
Šiemet 60 metų jubiliejų švenčiantis „Vilniaus paukštynas“ gali pasigirti išties turtinga istorija. Tačiau ne tik ja – darbuotojų, stažą skaičiuojančių dešimtmečiais, įmonėje yra net keli šimtai, o kai kuriuos galima vadinti tikrais rekordininkais.
„Vilniaus paukštynas“ švenčia 60 metų jubiliejų. Įmonės generalinis direktorius Tadas Sprindžiūnas dalinasi, kaip tokiame besikeičiančiame pasaulyje ne tik išlaikyti verslą šitiek metų klestintį, bet ir darbuotojus motyvuoti ištisais dešimtmečiais likti darbovietėje.
Spalio 23-ioji „Vilniaus paukštynui“ – įsimintina data: šįmet bendrovė švenčia 60 metų jubiliejų. Norėdamas šia garbinga sukaktimi pasidžiaugti su kitais, „Vilniaus paukštynas“ nusprendė kilstelėti gimtadienį į kitą lygį: nušviesti skaisčia žalia spalva aukščiausią statinį Lietuvoje – televizijos bo...
Mažai kas žino, kad idėja įkurti „Vilniaus paukštyną“, kuris 60 metų veiklos jubiliejų mini šiemet, buvo parsivežta iš Amerikos. Žvelgiant į įvairiais paukštienos produktais nukrautas prekybos centrų lentynas, jaunajai kartai dabar net sunku įsivaizduoti, kad anksčiau parduotuvėse šviežios vištienos...
Vištieną, paženklintą užrašu „užauginta be antibiotikų“, parduotuvių lentynose matęs tikrai kiekvienas. „Vilniaus paukštyno“ vadovas Tadas Sprindžiūnas neslepia pasididžiavimo Lietuvoje sukurtu pirmuoju tokiu inovatyviu auginimo metodu ir džiaugsmo, kad vištienos kokybei kompromisų lietuviai daryti ...
Pietų Korėja – Rytų Azijos valstybė, kuri pasaulyje yra žinoma ne tik dėl savo gilios istorijos ir tradicijų, stiprios ekonomikos ir išsivystymo lygio, bet ir išskirtinės virtuvės. Šią šalį yra aplankęs ir žinomas keliautojas Orijus Gasanovas, kurį taip sužavėjo korėjietiškas maistas, jog nusprendė ...
Skirtingų pasaulio virtuvių skonius išbandantis laidų vedėjas ir keliautojas Orijus Gasanovas šį kartą leidosi į gastronominę kelionę po Skandinaviją.
Skirtingų pasaulio virtuvių skonius išbandantis laidų vedėjas ir keliautojas Orijus Gasanovas šį kartą leidosi į gastronominę kelionę po Skandinaviją. Kad geriau pažintų šio regiono maistą, į pagalbą žinomas vyras pasikvietė savo gerą draugę, 7 metus Norvegijoje praleidusią Katrę Grumbinaitę-Plynę.
„Vilniaus paukštynas“ prieš kelis metus aktyviai žengė permainų keliu, diegdamas tvarius sprendimus. Kaip teigia įmonės atstovai, energetinio efektyvumo siekis ir inovacijų diegimas yra nuolatinis procesas, tačiau jau dabar tvarumo kelią pasirinkusi bendrovė raško saldžius vaisius. Ekspertai bendrov...
Orijus Gasanovas pristatė savo mėgstamą plėšytos vištienos mėsainį: tarsi Amerikoje, tik dar skaniau (1)
Kas pažįsta Orijų Gasanovą ar seka jo keliones, tikrai žino, kad atvykęs į naują šalį, užkietėjęs keliautojas visuomet stengiasi paragauti bent vieną populiarų tos vietos patiekalą. JAV yra viena mėgstamiausių Orijaus kelionių krypčių, o sultingi plėšytos vištienos mėsainiai jau tapę neatsiejama šio...
Liepos 23-iąją minima Tarptautinė dešrainių diena. JAV išpopuliarėjusio ir po visą pasaulį išplitusio klasikinio gatvės maisto patiekalo variacijų šiandien rasite begales. Netrūksta ir produktų, specialiai paruoštų taip, kad dešrainių ruošimas būtų be galo paprastas ir truktų vos kelias minutes. Sav...