Vilniaus paukštynas

118 straipsnių

Vilniaus paukštynas – vienas iš didžiausių lietuviškos vištienos gamintojų. Įmonių grupei priklauso ir Kaišiadorių paukštynas.

Sigutė Limontaitė

Dabar valgydami vištieną turbūt net nesusimąstome, kad vos prieš kelis dešimtmečius Lietuvoje buvo įmanoma gauti tik neišpjaustytų paukščių, jie buvo parduodami turguose. Populiarios rūšies mėsos transformacija lietuviškoje virtuvėje prasidėjo nuo mažo ūkio, kuris per 60 metų išaugo iki vienos didži...

Parengė Lietuvos paukštininkystės asociacija

Šiandien vis daugiau žmonių atidžiai renkasi, kas patenka į jų lėkštes. Noras maitintis sveikiau ir atsakingiau skatina mus ieškoti produktų, kurie ne tik naudingi sveikatai, bet ir yra tvariai užauginti ar pagaminti. Juk maistas, kuris maitina mūsų kūną, gali prisidėti ir prie švaresnės aplinkos kū...

Parengė Vilniaus paukštynas

Paukštininkystė yra viena tvariausių veiklų baltymų gamyboje, o jos poveikis klimato kaitai – vienas mažiausių. Ji išskiria mažiausiai CO2 lyginant su kitomis gyvulininkystės šakomis, tokiomis kaip jautienos ar kiaulienos gamyba. Tai lemia efektyvesnis pašarų naudojimas ir mažesnis paukščių maitinim...

Parengė Vilniaus paukštynas

Vištieną, paženklintą užrašu „užauginta be antibiotikų“, parduotuvių lentynose matęs tikrai kiekvienas. „Vilniaus paukštyno“ vadovas Tadas Sprindžiūnas neslepia pasididžiavimo Lietuvoje sukurtu pirmuoju tokiu inovatyviu auginimo metodu ir džiaugsmo, kad vištienos kokybei kompromisų lietuviai daryti ...