Aukščiausia kokybė – tai ne atsitiktinumas, o sąmoningas sprendimas. Tuo vadovaujasi „Vilniaus paukštynas“, nusprendęs siekti NKP (Nacionalinės kokybės produktų) sertifikato. „Tai nebuvo lengvas žingsnis – reikėjo įdėti daug darbo, investicijų ir pokyčių visoje gamybos grandinėje. Tačiau mums tai bu...
Vilniaus paukštynas
134 straipsnių

Vilniaus paukštynas – vienas iš didžiausių lietuviškos vištienos gamintojų. Įmonių grupei priklauso ir Kaišiadorių paukštynas.
Didėjant vartotojų sąmoningumui apie maisto kokybę, aplinkosaugą ir gyvūnų gerovę, paukštienos augintojai nuolatos ieško būdų, kaip užtikrinti aukštos vertės, tvariai užaugintą produkciją bei pabrėžti jos išskirtinumą. Viena iš priemonių tai padaryti – nacionalinę maisto kokybės sistema (NKP – nacio...
Prekybos centruose galima rasti paukštienos, pagamintos iš paukščių, užaugintų be antibiotikų. Nors iš pažiūros visa mėsa lentynose gali atrodyti panaši, toks auginimo būdas reiškia, kad paukščiai visą auginimo laikotarpį buvo sveiki ir nereikėjo jų gydyti cheminiais vaistais. Ši Europos Sąjungos pa...
Į pirkinių krepšelį dėdami paukštieną, o ne raudoną mėsą, labiau rūpinatės ir savimi, ir aplinka, be to, galite būti tikri, kad mėgaujatės kokybiška produkcija: paukštininkystės ūkiai laikosi itin griežtų reikalavimų, atsisako antibiotikų ir užtikrina aukščiausio lygio gyvūnų gerovę.
Pirmieji be antibiotikų užaugintos paukštienos produktai pirkėjams buvo pristatyti prieš daugiau nei šešerius metus, žengiant koja kojon su Europos Sąjungos tendencijomis. Nors šviečiant visuomenę apie tokios paukštienos naudą prireikė nemažai pastangų, jos populiarumas nuosekliai auga. Vis dėlto ir...
Hofmanas: paukščių gripą į „Vilkyčių paukštyną“ galėjo atgabenti į ūkį vykusios transporto priemonės
Antradienį „Vilkyčių paukštyne“ užfiksuoto paukščių gripo protrūkis galėjo kilti dėl iš už ūkio ribų atvežto patogeno, sako žemės ūkio ministras Ignas Hofmanas. Tačiau, pabrėžia politikas, tyrimas dar vykdomas, tad dar negalima garantuotai teigti iš kur į paukštyną pateko liga.
Žinomi prekės ženklai stiprina pozicijas: kodėl jie vis dar laimi prieš privačius prekių ženklus? (1)
Nors pasaulinės tendencijos rodo augantį privačių prekės ženklų populiarumą, vartotojų pasitikėjimas gerai žinomais prekių ženklais išlieka tvirtas. Naujausias tyrimų agentūros „RAIT Custom Research Baltics“ atliktas tyrimas atskleidė, kad mėsos kategorijos lyderiai ne tik išlaikė, bet ir ženkliai p...
Lietuvoje užauginta vištiena keliauja ne tik į vietines parduotuves ar kaimynines valstybes, kai kurios vištos dalys eksportuojamos ir į Japoniją, Vietnamą ar Prancūzijos Polineziją. „Tam tikros dalys paklausios tose rinkose, už jas daugiau moka pirkėjai“, – pasakoja Vilniaus paukštyno generalinis d...
Praėjus kone dvejiems metams nuo pandemijos ir energetikos kainų šoko poveikio, paukštienos gamintojai stabilizuoja veiklą ir atkuria augimo potencialą, rašoma pranešime žiniasklaidai. Didžiausia Lietuvoje paukštienos gamintoja – bendrovė Vilniaus paukštynas – per 2023-2024 finansinius metus, kurie ...
Daugelis renkasi Lietuvoje užaugintą paukštieną ne tik palaikydami vietinius ūkininkus, bet ir dėl akivaizdžių privalumų. Trumpesnės tiekimo grandinės užtikrina, kad švieži produktai greičiau pasiekia parduotuves, išlaikydami natūralų skonį. Be to, aiški produkcijos kilmė suteikia daugiau pasitikėji...
Kaišiadoryse gyvenantis ūkininkas papasakojo, kaip tenka auginti vištas, norint užtikrinti aukščiausią kokybę (1)
Sigitas Petkevičius, patyręs paukštininkystės sektoriaus verslininkas, jau daugiau nei 30 metų puoselėja savo ūkį Kaišiadorių rajone. Kasmet čia užauginama šimtai tūkstančių mėsinių viščiukų.
Šiandien, kai parduotuvių lentynos lūžta nuo įvairiausių produktų gausos, kaina dažnai tampa lemiamu vartotojų pasirinkimo kriterijumi. Tačiau Lietuvos ūkininkai, siekiantys aukščiausių kokybės standartų, yra įsitikinę – pirkėjai vertina vietinės produkcijos unikalumą. Tai skatina juos ne tik puosel...
Šalyje raudoną mėsą vis sparčiau keičiant į baltą ir didėjant paukštienos suvartojimui, pradedami taikyti nauji kokybės bei saugos standartai. Nuo 2022-ųjų dalis paukštienos Lietuvos prekybos centruose yra žymima specialiu „Nacionalinė kokybė Lietuva“ ženklinimu.
Vištiena – vienas populiariausių pasirinkimų lietuvių racione. Tai ne tik sveika ir kasdienę mitybą praturtinanti, bet ir daugybę galimybių kulinariniams eksperimentams suteikianti mėsa. „Vilniaus paukštyno“ naujų produktų kūrimo technologas Raimondas Čironis dalijasi vertingais patarimais, kaip pa...
Žinomas keliautojas ir laidų vedėjas Orijus Gasanovas šįkart nepasikuklino ir nusprendė išbandyti, ką valgo Didžiosios Britanijos futbolo žvaigždės. Tačiau, užuot keliavęs į Angliją, Orijus į savo virtuvę pasikvietė Giedrę Mieldažytę – 20 metų Londone gyvenusią ir Anglijos futbolo komandos žaidėjams...
Mūsų šalies gyventojų itin vertinama Lietuvoje užauginta ir pagaminta paukštiena sėkmingai įsitvirtino užsienio rinkose. Ir tam yra svarių priežasčių – pagal Nacionalinę maisto kokybės (NKP) sistemą sertifikuoti vištienos produktai vertinami kaip sveikatai palankesni ir išskiriantys itin aukšta koky...
Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, viena iš populiariausių mėsos rūšių – vištiena. Ją paprasta pagaminti, o patiekalai gali būti tokie įvairūs, kad patiks ir vaikui, ir išrankiausiam gurmanui. Jau 60 metų veikiantis „Vilniaus paukštynas“ vištieną lietuviams siūlė dar tada, kai buvo įprasta pirkti ...
Vieno didžiausių Lietuvos paukštynų istorija: buvo laikas, kai niekas nežinojo, kas tie broileriai, o šiandien jų užauginama 45 mln. per metus (2)
Dabar valgydami vištieną turbūt net nesusimąstome, kad vos prieš kelis dešimtmečius Lietuvoje buvo įmanoma gauti tik neišpjaustytų paukščių, jie buvo parduodami turguose. Populiarios rūšies mėsos transformacija lietuviškoje virtuvėje prasidėjo nuo mažo ūkio, kuris per 60 metų išaugo iki vienos didži...
Šiandien vis daugiau žmonių atidžiai renkasi, kas patenka į jų lėkštes. Noras maitintis sveikiau ir atsakingiau skatina mus ieškoti produktų, kurie ne tik naudingi sveikatai, bet ir yra tvariai užauginti ar pagaminti. Juk maistas, kuris maitina mūsų kūną, gali prisidėti ir prie švaresnės aplinkos kū...
Po pasaulį per skirtingus skonius pakeliauti kviečiantis Orijus Gasanovas šį kartą siūlo nusikelti į saulėtąją Ispaniją – kraštą, kurį jau puikiai pažįsta ir gera jo draugė Jurga Baltrukonytė, juokais save vadinanti Lietuvos ispane.