Kaip rašoma Pakruojo dvaro pranešime, kiekvieną šeštadienį iki pat spalio 10-osios vykstančios Bumbulinės – šimtametes tradicijas turinti šio krašto šventė. Ankščiau jos metu bajorai dėkodavo savo darbininkams – bumbulams – už vasaros triūsą ir pakviesdavo visą kaimą į didžiulę, vaišėmis ir pramogomis gausią šventę. Šių laikų renginys taip pat neapsieina be žaidimų, aludarių pristatomų geriausių alaus rūšių ir gardaus, bajoriško maisto.

Bumbulinių dalyviai jau du savaitgalius iš eilės galėjo ragauti įspūdingų ugnies patiekalų, pavyzdžiui, marinuotų aluje šonkaulių, naminių dešrų ar pagal specialų receptą kepto įdaryto paršiuko. Cepelinų mėgėjai savo jėgas buvo pakviesti išbandyti ir jų valgymo čempionate.

Lietuviškiems cepelinams komplimentų negailėjo net italas

Čempionate, vykusiame pirmąjį rugsėjo šeštadienį, varžytis dėl geriausiojo valgytojo titulo išdrįso šeši dalyviai. Kiekvienam jų buvo patiekta po 10 vidutinio dydžio cepelinų ir vos kelios minutės jiems įveikti. Tarp dalyvių, įnirtingai kibusių į tautiečių pamėgtus cepelinus, buvo galima išvysti ir garsųjį šefą, italą Gian Luca Demarco, pademonstravusį gana solidų rezultatą.

„Lietuvių meilės ir alkio cepelinams man pranokti nepavyko – sukirtau tris cepelinus. Toliau jau buvo pavojinga, nors tikrai skanu. Net būdamas ištikimas itališkos virtuvės gerbėjas nieko nekeisčiau su jūsų kulinariniu šedevru. Na, nebent baziliko lapelį papuošimui uždėčiau“, – juokavo žymus šefas.

Cepelinų valgymo čempionatas Pakruojo dvare

Čempiono titulą tuosyk apgynė iš Tytuvėnų kilęs Marijus, per tris minutes sudorojęs net šešis cepelinus. Šio rezultato nepavyko pralenkti ir pastarąjį šeštadienį, kuomet geriausius įgūdžius demonstravusiam valgytojui pavyko įveikti penkis su puse didžkukulių.

Apžiūrėti dvaro ūkį kaip ir kitas istorinio nuotykių parko erdves, lankytojai kviečiami ir ateinantį šeštadienį, kuomet Pakruojo dvare lauks dar vienos Bumbulinės ir jas lydintis cepelinų valgymo čempionatas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją