cepelinai

118 straipsnių

Cepelinai ar didžkukuliai – didžiuliai tarkuotų ir/arba grūstų virtų bulvių kukuliai su mėsos, varškės, džiovintų grybų ar kitokiu įdaru.

Tokius cepelinus virė pirmą kartą: pagaminti daug paprasčiau, o valgantieji net nesuprato, kad jie – ne iš bulvių

Roma Macijauskaitė

Kai panevėžietė Gaileta feisbuke pasidalijo savo cepelinų virimo būdu, stebėjosi daugelis. Maisto gamintojų grupės „Kaimiški receptai“ sekėjai neslėpė: cepelinus gamina ilgus metus, bet kad prieš verdant reikėtų juos apkepti, girdi pirmą kartą. Tuo tarpu Gaileta šitaip daro visą gyvenimą ir paaiškin...

2025.01.22 06:15
Roma Macijauskaitė

Apie tokius cepelinus maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ autorė Zina Bružienė buvo girdėjusi, tik nebuvo progos išbandyti. O šįkart ėmė ir pagamino cepelinus, kurių tešloje – nė gramo bulvių. Eksperimentas toks vykęs, kad Zinai juo pasidalijus savo puslapyje, iškart atsirado daug norinčiųjų išban...

2025.01.16 06:15
Parengė Pakruojo dvaras

Jau tradicija tapusi rudens derliaus fiesta – Bumbulinės – Pakruojo dvaro svečius kasmet nustebina ne tik įmantriais patiekalais ant laužo, bet ir netikėtomis pramogomis. Šiemet tarp gausybės XIX a. siekiančių bajoriškų žaidimų rikiuojasi ir ypač nestandartinis, pirmasis toks visame pasaulyje, – ce...

2024.09.19 10:15
Parengė Pakruojo dvaras

Savaitgalį Pakruojo dvare praūžė pirmosios šių metų Bumbulinės. Tradicija tapęs rudens festivalis kiekvieną rugsėjo šeštadienį sutraukia minias smalsuolių, norinčių pažinti krašto papročius ir pasinerti į bajoriškas linksmybes. Kaip ir kasmet, taip ir šiųmečių Bumbulinių atidarymo metu netrūko šviež...

2024.09.10 16:06
Žinios iš regionų
Cepelinų robotai dar nepadaro: kodėl Visagino bendrovė neturi parduotuvės ir kokio prašymo nenori girdėti vadovas
Vytautas Budzinauskas

Jau ne vieną dešimtmetį šaldytus maisto gaminius siūlančios Visagino bendrovės vadovas sako, kad jo anksčiau prognozuotas blogas rinkos scenarijus nepasitvirtino ir tai yra gera žinia. Tačiau vargu, ar maistas pirkėjams parduotuvėse atpigs. Dmytro Hurtovyi dabar laukia bulvių derliaus rezultato, o š...

2024.06.09 13:18
Roma Macijauskaitė

Artinantis cepelinų dienai būtų griekas nepasidalyti šio daugelio lietuvių mėgstamo patiekalo receptais. Juolab, kad maisto tinklaraštininkės pasiūlė labai įdomių ir net nematytų receptų. be to, nepagailėjo patarimų, kaip gaminti, kad cepelinai būtų ne tik skanūs, bet ir virdami išlaikytų savo formą...

2024.02.03 07:31
Roma Macijauskaitė

„Ir kam gali nepatikti bulvės – jas mėgsta visi“, – įsitikinusi tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė. Šaltuoju metu laiku kaunietė namiškiams dažnai gamina patiekalus iš šios daržovės ir jau sukaupė visą krūvą receptų. Šiandien ir su Delfi Maistas skaitytojais dalijasi šeimos mė...

2024.01.13 10:01