Gal galima daugiau pozityvo? Paskutiniu metu susilaukiu panašių skaitytojų klausimų. Žinokit labai sunku išlaikyti tekste pozityvą kai maistas tą pozityvą nužudė po pirmo jo kąsnio.
cepelinai
115 straipsnių
Restoranų sektoriaus bėdos menkai terūpi Kretingoje savo verslą turinčiai Daivai. Skirtingų šalių skanėstus moteris gamina pati, o ir lankytojus aptarnauja be pagalbininkų, tad kitiems rūpesčiams laiko nelieka. Prieš 16 metų iš Londono grįžusi kretingiškė juokauja, kad nuosavą kavinę atsidarė neprit...
Pakruojo dvare kiekvieną šeštadienį iki spalio 10 dienos vyks cepelinų valgymo čempionatas. Jis yra viena iš rudens derliaus festivalio Bumbulinės veiklų – XIX a. siekiančių bajoriškų žaidimų.
Jau tradicija tapusi rudens derliaus fiesta – Bumbulinės – Pakruojo dvaro svečius kasmet nustebina ne tik įmantriais patiekalais ant laužo, bet ir netikėtomis pramogomis. Šiemet tarp gausybės XIX a. siekiančių bajoriškų žaidimų rikiuojasi ir ypač nestandartinis, pirmasis toks visame pasaulyje, – ce...
Savaitgalį Pakruojo dvare praūžė pirmosios šių metų Bumbulinės. Tradicija tapęs rudens festivalis kiekvieną rugsėjo šeštadienį sutraukia minias smalsuolių, norinčių pažinti krašto papročius ir pasinerti į bajoriškas linksmybes. Kaip ir kasmet, taip ir šiųmečių Bumbulinių atidarymo metu netrūko šviež...
Cepelinų gryčioje, kuri yra prie Molėtų, Labanoro parko pakraštyje, aš pirmąsyk lankiausi prieš daug metų. Turbūt prieš kokius dvylika ar trylika, kai tik grįžau iš ilgametės komandiruotės Anglijoje ir dar nebuvau toks garsus, žinomas ir gerbiamas, koks esu dabar.
Turbūt žinomiausio tradicinio lietuviško patiekalo – cepelinų – kainos, kaip ir kitų valgių, kavinėse kyla. Statistiniai duomenys rodo, kad Vilniaus kavinėse porcija cepelinų balandį kainavo 7,22 euro, o pigiausiai atsiėjo Rokiškyje – 4,67 euro. Regionų kavinių vadovės „Delfi“ atskleidė, kad jų bran...
Kuo dar lietuvius galima privilioti, jei ne kiekvienam puikiai pažįstamais cepelinais? Klaipėdos senamiestyje įkurtos kavinės vadovai sumanė, kad galima privilioti ne tik įprastais, o pasiūlant net 15 skirtingų skonių cepelinų.
Palangos verslininkai sakosi kainų nekėlę, tačiau poilsiautojai pastebi: išleidžia ir 100 eurų per dieną (1)
Kur Palangoje pigiau pavalgyti, jog netektų už šaltibarščius susimokėti 12 eurų? Legendos sklando ir apie 14 eurų kainuojančius cepelinus. Kokios šiemet kainos Palangoje ir ko tikisi verslininkai, skelbiama LNK žinių reportaže.
Šią savaitę viešėdama Palangoje užsibrėžiau vieną aiškų tikslą – aplankyti bent kelias maitinimo įstaigas, kuriose už pietus nereikėtų palikti kalno pinigų. Vieną tokią vietą jau pavyko rasti (apie ją galite skaityti čia). Sėkmė man nusišypsojo ir antrą kartą – pačiame Palangos centre radau tokią ka...
Cepelinų robotai dar nepadaro: kodėl Visagino bendrovė neturi parduotuvės ir kokio prašymo nenori girdėti vadovas (5)
Jau ne vieną dešimtmetį šaldytus maisto gaminius siūlančios Visagino bendrovės vadovas sako, kad jo anksčiau prognozuotas blogas rinkos scenarijus nepasitvirtino ir tai yra gera žinia. Tačiau vargu, ar maistas pirkėjams parduotuvėse atpigs. Dmytro Hurtovyi dabar laukia bulvių derliaus rezultato, o š...
Vasara dar neprasidėjo, bet šilti orai lepina ir veja prie jūros. Vis dėlto čia poilsiautojai pasitinkami ne taip svetingai, nes kainos, palyginti su praėjusiųjų metų vasaros pradžia, kandžiojasi. Verslas teisinasi, kad brangimas – dėsningas. Pigiausi rasti šaltibarščiai šiemet kainuoja 3,5 Eur, o u...
M4gstantieji lietuvišką virtuvę nėra abejingi cepelinams. Gaminame su mėsa, grybais, o šįkart – su varške. Patiekite cepelinus su grietine ar spirgučių padažu.
Cepelinai gali būti kitokie. Šiem net nereikės bulvių tarkių naudosite išvirtas bulves. kitokius cepelinus pateikite su mėgiamu padažu: grietine ar grietinės ir spirgučių pagardu.
9 gardžių cepelinų receptai ir naudingi tinklaraštininkių patarimai, kad pavyktų ir neištižtų – visada pasiteisina (2)
Artinantis cepelinų dienai būtų griekas nepasidalyti šio daugelio lietuvių mėgstamo patiekalo receptais. Juolab, kad maisto tinklaraštininkės pasiūlė labai įdomių ir net nematytų receptų. be to, nepagailėjo patarimų, kaip gaminti, kad cepelinai būtų ne tik skanūs, bet ir virdami išlaikytų savo formą...
Vaikui ir vėl grįžus alkanam mama pratrūko: mokyklos valgyklos darbuotojos cepelinus taupo pedagogams (3)
Neretai mokinių tėvai nuogąstauja, kad jų vaikai mieliau renkasi nesveiką maistą iš prekybos centrų nei pietus mokyklos valgykloje. O patys mokiniai vis atviriau kalba apie tai, kad nusprendę valgyti mokyklos valgykloje čia susiduria su jos darbuotojų nepagarbiu elgesiu. Neseniai toks akmenėlis mest...
Kristina kviečia išbandyti šeimos mėgiamiausius patiekalus iš bulvių: 11 receptų, kurie niekada nenuvilia (2)
„Ir kam gali nepatikti bulvės – jas mėgsta visi“, – įsitikinusi tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė. Šaltuoju metu laiku kaunietė namiškiams dažnai gamina patiekalus iš šios daržovės ir jau sukaupė visą krūvą receptų. Šiandien ir su Delfi Maistas skaitytojais dalijasi šeimos mė...
Tikriname Vilniaus cepelinų kainas ir kokybę. Kiek kainuoja, kaip greitai juos atveža pavežėjai, ar visus galima suvalgyti.
Eksperimentas: kiek kainuoja skaniausias Vilniaus cepelinas ir ar viskas, kas patiekiama, tinka maistui (1)
Cepelinas, arba didžkukulis (nors kai kurie ekspertai tikina, kad tai du skirtingi patiekalai) nacionalinis lietuvių patiekalas, kuriuo dažnai mėginame vaišinti egzotikos ištroškusius užsieniečius.
Tyrimas atskleidė, ką lietuviai išrinko nacionaliniu patiekalu: šaltibarščius, cepelinus ar vėdarus (2)
Vyrauja daug skirtingų įsitikinimų apie tai, kokį patiekalą turėtumėme vadinti nacionaliniu Lietuvos valgiu – vieni mano, kad tai turėtų būti didžkukuliai, kiti teigia, kad lietuviai labiausiai žinomi dėl šaltibarščių, vėdarų arba bulvių plokštainio. Vis dėlto, Lietuvos gyventojų apklausa parodė, ka...