Statistinė bulvė – tai: 75% vandens, 2% baltymų, 0,1% riebalų, 19,7% angliavandenių, 18% kurių sudaro krakmolas, visa kita – skaidulos.
Bulvės yra pats puikiausias kalio šaltinis. Jose esančios veikliosios medžiagos gydo opas, malšina skausmą, mažina rūgštingumą bei slopina uždegimus, stimuliuoja kraujotaką.
Bulvėje gausu ir B grupės vitaminų, beta karotino, vitamino E, taip pat biotino ir folio rūgšties. Šviežiose bulvėse daug magnio, labai naudingo nervų sistemai.
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją