Pranešime spaudai „Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas dalinasi keliais receptais, kuriais nustebinsite ne tik savo, bet ir artimųjų skonių receptorius.

Kiaulienos šonkauliai

Reikės:

- valgomojo šaukšto malto kumino,

- valgomojo šaukšto aitriosios paprikos miltelių,

- valgomojo šaukšto paprikos miltelių,

- žiupsnelio druskos ir pipirų,

- 1,5 kg kiaulienos šonkauliukų,

- stiklinės barbekiu padažo.

Paruošimas: įkaitinkite grilį iki vidutinės kaitros ir sustumkite anglis į vieną pusę. Mažame dubenyje sumaišykite visus birius prieskonius. „Šonkauliukus apibarstykite prieskonių mišiniu ir juo įtrinkite juos.

Patieskite dvigubą foliją ir padėkite ant jos šonkaulius kepti. Foliją būtinai patieskite priešingoje pusėje, nei sustumtos anglys. Uždenkite dangčiu ir kepkite apie 1 valandą. Kepimo pabaigoje šonkauliukus ištepkite barbekiu padažu ir kepkite juos dar 5 minutes. Turėkite omenyje, kad skirtingi griliai skirtingai įkaista, tad kas 15 minučių patikrinkite šonkauliukų iškepimo lygį, jog jų neiškeptumėte ar nesudegintumėte“, – patarimais dalinasi maisto gamybos ekspertas.

Avienos šašlykas

Reikės:

- 500 g avienos, supjaustytos 5 cm skersmens gabalėliais,

- pusės stiklinės citrinų sulčių,

- pusės stiklinės alyvuogių aliejaus,

- žiupsnelio druskos,

- pipirų ir raudonųjų pipirų,

- 2 svogūnų supjaustytų į 8 dalis,

- indelio vyšninių pomidorų,

- 2 saldžiųjų paprikų supjaustytų nedideliais gabalėliais.

Paruošimas: dubenyje sumaišykite avienos gabalėlius, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską, pipirus bei raudonuosius pipirus. Prieš kepant marinuokite apie 2-3 valandas. Ant vienų iešmų sumaukite šašlykus, o ant kitų iešmų – daržoves. „Daržoves būtina sumauti ant kitų iešmų, nei mėsą. Daržovės iškepa greičiau, tad veriant viską ant tų pačių iešmų daržovės gali perkepti, o mėsa – neiškepti. Mėsą kepkite apie 20 minučių, nepamirškite jos vartyti, kad šašlykas būtų iškepęs tolygiai. Daržoves nuolat vartydami kepkite apie 10 minučių“, – receptu dalinasi A. Poleninas.

Saldžiai aštrūs vištienos sparneliai

Vištienos sparneliai

Reikės:

- ¼ stiklinės balzaminio acto,

- ¼ stiklinės medaus,

- ¼ stiklinės pamėgto aštraus padažo,

- 2 kg vištienos sparnelių.

Paruošimas: balzaminio acto padažą, medų bei aštrų padažą sumaišykite dubenyje. „Visiškai žalius sparnelius įkaitintame grilyje pakepkite apie 15 minučių, tuomet juos ištepkite padažu ir apverskite. Tepkite padažu ir vartykite juos tol, kol vištienos sparneliai pasieks norimą traškumą bei spalvą“, – traškių, grilyje keptų vištienos sparnelių receptą atskleidžia A. Poleninas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)